Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΜΕ...

Πέρασε καιρός μακριά σου... Και όλο η σκέψη σκέφτεται 'θα βάλω τάξη' και όλο η πράξη προδίδει... 

Μα είναι και αυτή η καθημερινότητα που βουίζει. Ασταμάτητα. Σαν τη γραμμή ενός τηλεφώνου. Σαν την κίνηση στους δρόμους, που κοπάζει μόνο σε εορτές και αργίες. Όλο παρασέρνει σε αναβολές. Μέσα της όμως 'γεννιούνται' συνεχώς σκέψεις. Και άλλες σκέψεις. Ασταμάτητα. 

Μπαίνουν σε βαλίτσες οι σκέψεις. Μια μεγάλη, μια μικρή, μια πιο μικρή και άλλη  πιο μεγάλη. Σκέψεις που μιλούν για ελπίδες. Και για απογοητεύσεις. Και για άλλες ελπίδες (ξανά και ξανά). Και μετά για πείσμα. Και για ψυχραιμία. Όχι, όχι, εκεί μέσα δεν χωρά οργή, θυμός, λόγια αδιέξοδα. Αυτά πετιούνται. Καίγονται. Μόνο κακό κάνουν εξάλλου αν μείνουν ζωντανά. Τα ακούω τριγύρω. Αυτά τα λόγια που φτύνουν πολλοί με μάτια- φωτιές. Τα ακούω. Αλλά τα καίω επιτόπου. Δεν χωρούν πουθενά. 

Μέσα στις βαλίτσες μου χωράνε μόνο τα θέλω, τα ελπίζω, τα λάθη, τα πάθη, τα πρέπει (σε μια μικρή αυτά), τα ΖΩ. Και εκεί πάνω σε όλο αυτό το 'ταξίδι' κάθομαι. Και περιμένω να περάσει το επόμενο τραίνο. Όχι για να το δω απλά να περνά που λέει το τραγούδι. Για να επιβιβαστώ. Μαζί σου. Πάμε ξανά (και ξανά)... 

8 σχόλια:

 1. Οσο γίνεται μικρότερη αυτή με τα πρέπει.
  Καλό ταξίδι με το τραίνο που θα επιλέξεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαζί δεν είπαμε? Πάμε ταξίδι. Ξανά ;)

   *μικροσκοπική εντελώς η βαλίτσα των 'πρέπει'...

   Διαγραφή
 2. Αν κάποιος δεν έρχεται δίπλα μας με αρμονία, καλύτερα να μην έρθει. Και ναι, δεν υπάρχει θέση για τη σκέψη του σε καμία βαλίτσα μας, ούτε καν στο μικρότερο τσαντάκι μας.

  Μα καλοκαίριασε καιρός να ετοιμάσουμε αληθινές βαλίτσες! Μας το χρωστάμε!

  Φιλάκια και καλό μήνα Βολτούλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η πρώτη αυτή φράση που έγραψες είναι κάτι σαν μότο μου... Ε, με κόλλησες :)

   Διαγραφή
 3. Boλτούλα μου αγαπημένη!!!Πόσο μου έλειψες!!!
  Δε μπορούσα να μην κάνω τη βόλτα μου από εδώ.Φιλί :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή