Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΦΙΛΙΟΥ



Σκέψου λοιπόν...σε βάζουνε σε ένα δωμάτιο και σου λένε να δώσεις φιλί (φιλιά) με έναν άγνωστο/η σου. Και εκεί, απέναντι στο πιο φυσικό, όμορφο, εξαίσιο πράγμα που μπορεί να δώσεις και να λάβεις, αρχίζει αμηχανία...Χα...Για λίγο...Η επαφή τελικά, αποδεικνύεται απο τις ισχυρότερες δυνάμεις. Είτε με τα χείλη, είτε με τα χέρια, είτε με αγκαλιά, η αφή/επαφή, μπορεί να σου θυμίσει τι σημαίνει Άνθρωπος...Δεν συμφωνείς? ;)

14 σχόλια:

  1. Ωχ! εδώ το πρώτο φιλί που ανταλλάξαμε στα νιάτα μας, ήταν γεμάτο αμηχανία, τι να πω για το φιλί που πρέπει να δώσεις χωρίς να αισθάνεσαι τίποτα...
    Χμ! σκέφτομαι πχ τα φιλιά που υποκρίνονται οι ηθοποιοί, πόσο ψεύτικα πολλά μας φαίνονται;
    Έχω μια ειδική σχέση με τα φιλιά και γι αυτό και γράφω ΑΦιλιά και με το Α εννοώ, το αληθινό φιλί καρδιάς...
    Ναι στην αγκαλιά, στο άγγιγμα με τα χέρια, αλλά με τα χείλη, δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να αισθανθεί έτσι Άνθρωπος!
    Αληθινά Φιλιά βολτίτσα μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουσιαστικά ήθελα να επικεντρωθώ στη δύναμη της επαφής. Του αγγίγματος. Πριν γνωριστούμε εξάλλου με κάποιον αγαπημένο (όχι μόνο ερωτικά, γενικότερα), άγνωστοι δεν ήμασταν? Όλα κάπως έτσι ξεκινάνε. Και θαρρώ ότι ένα φιλί, όπως και το βλέμμα, ξέρουν να λένε αλήθειες. Οπότε κάπως έτσι χτίζεται η Ανθρωπιά. Με αλήθειες... Φιλιά Αληθινά και απο μένανε ...;)

      Διαγραφή
  2. Η εξήγηση που έδωσες στην Στεφανία ξεκαθάρισε κάπως τα πράγματα γιατί πράγματι τα φιλιά αγνώστων που παρακολουθήσαμε στο video είναι ψεύτικα,δηλαδή κάποιοι άνθρωποι υποκρίνονται για τις ανάγκες του video.
    Είναι τόσο διαφορετικά τα πράγματα όταν φτάνει η στιγμή του φιλιού.
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε πουλάκια μου- που λέει και ο Μάλαμας- επικεντρωθείτε στο θέμα ΦΙΛΙ-ΑΓΚΑΛΙΑ- ΔΥΝΑΜΗ. Αφορμή είναι το βίντεο. Και να φυσικά εδώ μπορεί να παίζει και κάποιο διαφημιστικό τρικ, δεν ξέρω. Εμένα μου φάνηκε τρυφερό γι'αυτό το ανέβασα εδώ και επιπλέον γιατί ήθελα να πάω τη σκέψη λίγο παραπέρα...Μη παρεξηγηθώ κιόλας ότι σας λέω αντε βουρ να βγούμε στους δρόμους, να βρούμε όποιον όποιον και να αρχίσουμε τα ..θου κύριε...χαχαααχ...(πάει η ποιητικότητα μου, πάει...χιχι). Σκεφτείτε πχ αυτό που κατα καιρούς κάνουν με τις δωρεάν αγκαλιές...Και εκεί η ίδια αμηχανία είναι σε όλους μας, αλλά πάλι, ποιός δε θέλει μια αγκαλιά, ε? Καλησπέρες και φιλιά...

      Διαγραφή
  3. Ο σκοπός ενός πόστ δεν είναι να περικλείσει όλη την αλήθεια..
    ..αλλά να δώσει το έναυσμα μιάς συζητήσεως.!!!.
    ..sorru αν, αν ενόχλησα ανεβάζοντας αυτό το σχόλιο.!!!!.
    Ωραία το σάιτ σας ..χαίρομαι να διαβάζω τα πόστ σας.
    Κώστας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία ενόχληση, αλλοίμονο! Και φυσικά συμφωνώ απολύτως με αυτό που γράψατε. Απλά προς αποφυγήν παρεξηγήσεως της δικής μου σκέψης (είναι και λεπτό ζήτημα ένα...φιλί), είπα να το διευκρινίσω το θέμα, χαριτολογώντας πάντοτε και με πολύ αγάπη φυσικά. Εξάλλου η ουσία βρίσκεται στη διαφορετικότητα του καθενός μας και της σκέψης του.
      Καλώς να περνάς Κώστα (παίρνω το θάρρος του ενικού)..;)

      Διαγραφή
  4. Φιλί, είναι, είναι, είναι, κα τι δεν είναι!
    Πόσο καιρό έχω να το κάνω, δεν σας λέω,
    ..θα γελάσει όλη η μπλογκόσφαιρα μαζί μου!
    Τελικά, όταν σου λείπει κάτι το εκτιμάς καλύτερα, το μετράς αλλιώς,
    Ο ενικός δε με πειράζει -Κώστας ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια αυτή είναι. Αποκτά άλλη δύναμη. Μα και όταν το έχεις, σημασία έχει να το γεύεσαι όσο μπορείς...;)

      Διαγραφή
  5. Εγώ πάντως από ένα άγγιγμα έπεσα... πολύ πριν το φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειδα κι εγω αυτο το βιντεακι στο facebook και πολυ μου αρεσε. Και πιστευω πολυ οτι μπορεις ακομη και να ερωτευτεις ΜΕΤΑ απο ενα φιλι. Ακομη και τα φιλια των ηθοποιων, που ανεφερε η φιλη Αιναφετς, καθολου ψευτικα δεν τα θεωρω. Ο ηθοποιος βιωνει πολυ αληθινα το φιλι της καθε σκηνης. Δεν ξερω αν υπαρχουν ψευτικα φιλια. Ισως να υπαρχουν πετυχημενα και λιγοτερο πετυχημενα. Μα ψευτικα δεν μπορω να τα χαρακτηρισω.
    Το βιντεο αυτο μου αρεσε παρα πολυ.Η δικη μου αισθηση μετα την παρακολουθηση αυτου του βιντεο, ειναι οτι οι περισσοτεροι το απολαυσαν το φιλι. Παρα την αρχικη αμηχανια. Λατρευω τα φιλια!!

    Πολυ σωστα διευκρινησε ο φιλος Κωστας. Οι αναρτησεις δεν ανεβαινουν για να συμφωνησουμε ολοι, αλλα για να σχολιαστουν και, ακομη και διαφωνοντας, να γεννηθουν ομορφες συζητησεις :)

    Καλημερα με ηλιο σαλονικια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παράξενο, τώρα που διάβασα την ανάρτηση σου θυμήθηκα το όνειρο που είδα το βράδυ....
    Είχε ένα φιλί μ' έναν ωραίο άγνωστο!

    Να έχεις μια όμορφη μέρα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτά ωραία φιλιά είναι, αλλά...εξαφανίζονται γρήγορα μωρέ...;)
      Επίσης Σερενάτα μου

      Διαγραφή