Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Μ.Ι.Α.Ο.

"Κάνατε το βίο σας αβίωτο. Υπονομεύετε, κακοποιείτε, διαβάλλετε ο ένας τον άλλο. Γίνατε καχύποπτοι. Φοβόσαστε να χαϊδέψετε τους ανθρώπους μη και σας φάνε το χέρι. Δεν έχετε φίλους και έτσι πέσατε στην ανάγκη μας. Εκεί που κάποτε σας πλησιάσαμε εμείς για τροφή, τώρα μας ικετεύετε εσείς για τροφή της ζορισμένης ψυχής σας. Τα δίνετε όλα για ένα ακίνδυνο χάδι...".
Δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσεις εύκολα μ'αυτά τα λόγια. Τα οποία παρακαλώ τα λέει ένας...γάτος (μέσω της πένας βέβαια της Λένας Διβάνη). Ένας γάτος πανέξυπνος, σπιρτόζος, καταφερτζής, που διανύει την έβδομη και τελευταία ζωή του πλάι σε μια Δεσποσύνη όπως τη λέει. Σκοπός του μέχρι τέλους, να την κάνει να τον αποδεχτεί, να τον αγκαλιάσει, να τον αγαπήσει, αλλά και να γράψει ένα βιβλίο με αυτόν πρωταγωνιστή. Και τα καταφέρνει ο Ζάχος Ζάχαρης που του δώσανε το όνομα Ζάχος γιατί φέρνει στον...Ζάχο Χατζηφωτίου!
Ομολογώ ότι μ'αυτό το βιβλίο πέρασα πολύ καλά. Είναι απολαυστικότατο και δυστυχώς τελειώνει γρήγορα. Με χιούμορ, σαρκασμό, εξυπνάδα, αλλά και τρυφερότητα και συγκίνηση, ένας γάτος τα "χώνει" στους ανθρώπους, αλλά και στα ζώα καθώς όπως λέει άλλη ήταν η φύση τους και απο την ώρα που μπήκανε στα σαλόνια γίνανε "λαπάδες"...Τα δε Μ.Ι.Α.Ο. του (Μάθημα Ισχύον Αποδεδειγμένα και Οπωσδήποτε), αποτελούν ένα μικρό εγχειρίδιο πλεύσης στη θάλασσα της ζωής. Συνιστάται για γατόφιλους (θα το λατρέψετε), αλλά και για όλους όσους θέλουν να θυμηθούν ή να...μάθουν, τι σημαίνει μοίρασμα, αγκαλιά, έκφραση συναισθημάτων και κυρίως, αγάπη...Και όλα αυτά, μη το ξεχνάς... πριν αδειάσει η κλεψύδρα (φράση απο άλλο βιβλίο σε λίγο παλαιότερη ανάρτηση). Βλέπεις ούτε σ'αυτό έχει άδικο ο Ζάχος: "οι γάτοι αγνοούν την έννοια του χρόνου και οι άνθρωποι αγνοούν τα δεδομένα που δεν τους αρέσουν"...

10 σχόλια:

  1. Σ' ευχαριστώ πολύ βολτούλα μου!!!
    Εγώ που λατρεύω τα γατιά φαντάζομαι θα το αγαπήσω!
    Επρεπε όμως να το ονομάσει serenata δε νομίζεις;...
    Νιαουυυυυυ:))
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, πρέπει να συναγωνιστείς το Ζάχο στο αίτημα σου...Και δεν τον πιάνεις εύκολα. Μεγάλο ψωνιο-γατί...;))

      Διαγραφή
  2. Πριν λίγες μέρες το έκανα δώρο στην βαφτιστήρα μου, χωρίς να το έχω διαβάσει, με την ελπίδα ότι θα είναι τόσο καλό όσο φαινόταν. Πολύ χαίρομαι που είναι καλό τελικά! Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και νομίζω ότι θα της ζητήσω να μου το δανείσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το δανειστείς σίγουρα. Και πιστεύω και η ίδια θα το χαρεί.

      Διαγραφή
  3. Με έκανες να θέλω να το διαβάσω. Χάρηκες τώρα;;;
    Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα, πολύ...Θα τον λατρέψεις αυτόν τον γάτο- αλάνι, θα δεις...;))

      Διαγραφή
  4. Αυτο το στυλ μου θυμιζει λιγακι τον Γιαννη Φιλιππιδη και ειδικα το βιβλιο του "Μα το ψαρι ειναι φρουτο" (που επισης το λεει μια γατα). Μαλλον θα το προτιμισω κι εγω τελικα :)

    καλημεραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ξερεις οτι βγαινω σε λιγο σ ενα τοπικο βιβλιοπωλειο και παω να το παρω τοσο πολυ μ ενθουσιασε, ειναι νεο η παληο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φρεσκότατο είναι...και ελπίζω να σου αρέσει όντως και να μη μπινελικιάσεις αν όχι....;))

      Διαγραφή