Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΤΟ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟ ΕΓΩ...

«Ο κόσμος είναι γεμάτος ομορφιές- και μιλάμε για μεγάλες ομορφιές. Είμαστε πανύβλακες που αφήνουμε τα γεγονότα να μας αποπροσανατολίζουν τόσο πολύ. Πάντα μα πάντα εκλαμβάνουμε κάθε μαλακία που συμβαίνει, με γνώμονα το τιποτένιο μας εγώ…Κοίτα να στρωθείς στη δουλειά. Γιατί η ρουφιάνα η άμμος της κλεψύδρας είναι ολοένα και λιγότερη κάθε φορά που γυρίζεις να τη δεις. Ξέρω τι λέω. Θα’σαι τυχερή αν προλάβεις καν να φταρνιστείς σ’αυτό τον τρισκατάρατο, ανεπανάληπτο κόσμο».

*απόσπασμα απο το βιβλίο "Φράνι και Ζούι" του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ (1955), εκδ. Καστανιώτη. Δύο αδέρφια, μέλη μιας πολύπαθης φαμίλιας, αναζητούν με εμμονή πνευματική και ψυχική καθαρότητα. Περιπλανιούνται ανάμεσα στους ανθρώπους, αγγίζοντάς τους, μα μένοντας οι ίδιοι πάντα, ανυπόφορα μόνοι. Δυνατό βιβλίο. Αξίζει να 'χαθείς' μέσα του παρά τον περίτεχνο, δύσκολο λόγο του...

Και αν το διαβάσεις θα συμφωνήσεις νομίζω ότι θες να φωνάξεις στους ήρωες του Σάλιντζερ τους στίχους του Αγγελάκα "βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει σε ό,τι σου τρώει την ψυχή/έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί...". Δυνάμωσε το και πάμε....!!

10 σχόλια:

  1. Ας πάρει ο καθένας μας το εγώ του και το βάλει στο εμείς.
    Χρόνια πολλά βολτίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρωμοεγωίσταροι είμαστε όλοι. Ας είναι όμως έτσι (γιατί μπορεί αν ήμασταν αλλιώς να ήταν καλύτερα αλλά μπορεί να ήταν και χειρότερα) και ας γιορτάζουμε τις στιγμές που το "εγώ" μας είναι αρκετά ικανοποιημένο ώστε να σκεφτόμαστε και τα άλλα "πρόσωπα".
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φύση του ανθρώπου τα έχει όλα. Το τι επιλέγει καθείς να πετάξει και τι να κρατήσει η ψυχή του το ξέρει και αυτή το διαχειρίζεται...
      Καλή βδομάδα αλογάκι μου

      Διαγραφή
  3. οτι πιο σοφο εχω διαβασω σε αναρτηση σου

    και οι στιχοι του αγγελακα ποσο ταιριαστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανατριχιαστικό απόσπασμα. και τόσο μα τόσο αληθινό...

    πόσο τιποτένια όλα τα τιποτένια σε νηφάλιες στιγμές :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο χρόνος περνά τρομακτικά γρήγορα...
    Οταν το καταλαβαίνουμε είναι αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ψευδαίσθηση και στρουθοκαμηλισμός να πιστέψει κανείς κάτι άλλο...

      Διαγραφή