Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ!


Έψαχνα για τραγούδια της Τάνιας. Μετά την ΥΠΕΡΟΧΗ, σχεδόν τετράωρη συναυλία του Μάλαμα στο Θ. Δάσους (κοντά έξι χιλιάδες κόσμο θα είχε!!), εκεί θέλω να πάω, στη Μονή Λαζαριστών τη Δευτέρα, να ακούσω Τσανακλίδου λατρεμένη (δυστυχώς την ίδια μέρα είναι και η Λένα Πλάτωνος με Παλαμίδα εδώ, αλλά δεν γίνεται διακτινισμός και στα δύο!). Πέφτω που λες πάνω σ'αυτό το βιντεάκι απο την Πλατεία...Καίγομαι που δεν ήμουν εκεί...Να δω επιτέλους ανθρώπους πνευματικούς να δίνουν ηχηρό παρόν. Και τι πιο σπουδαίο μοίρασμα απο νότες και τραγούδια που όλοι κουβαλάμε μέσα μας? Δίνουν οξυγόνο στο ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...
"Μέχρι τη μέρα που θα πεθάνω έχω χρόνο για να ζήσω" μου έλεγε χθες ο Χειλάκης (ο εραστής του Νησιού, ξέρεις!) που έρχεται και αυτός Δευτέρα με τον "Άμλετ" (άλλη πολιτική φιγούρα!). Μ'άρεσε πολύ αυτή η κουβέντα. Μέχρι εκείνη τη μέρα λοιπόν, συνεχίζουμε να ΖΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Με νότες, χέρια και βλέμμα ψηλά στον ουρανό, πολύ πολύ χαμόγελο, ξόρκι απέναντι στην κατάθλιψη και την τρομοκρατία. Εξάλλου, όπου βρεθείς, με όποιον μιλήσεις, ό,τι ακούσεις, γύρω απο όσα πονάνε είναι. Σημασία έχει πώς τα απαλύνεις για να τα αντέξεις.
"Είμαστε όλοι εδώ αγανακτισμένοι μεσοπρόθεσμα" είπε χθες ο Μάλαμας και δώστου γέλια και χειροκροτήματα. Και όταν ανέφερε ότι "τελευταία παίζουν πολύ ένα παιχνίδι. Του τρόμου. Πώς να μας τρομάξουν περισσότερο. Εσείς όμως μη μασάτε. Γαμ... τους!", δεν χρειάζεται να σου πω τι έγινε!!
Είδες ανάσες? Όταν είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορεί το οξυγόνο να κυκλοφορήσει πιο εύκολα...
Διώχνει και τη θλίψη έτσι, απο διάφορες σκέψεις, φόβους, πίκρες... Ανασταίνει το όνειρο...

6 σχόλια:

  1. Έχω πετύχει πολλές φορές την Τσανακλίδου στο Σύνταγμα εκεί ανάμεσα στον κόσμο.. Και στην μεγάλη διαδήλωση επίσης την είδα. Δε φαντάζεσαι πόσο χάρηκα. Όταν τέτοιες μορφές (γιατί για μένα αυτή η γυναίκα είναι μια 'μορφή' και ξεχωρίζει στην ελληνική μουσική σκηνή) είναι κοντά, τότε σίγουρα αυτό με έκανε κάπως να αναθαρρέψω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @roadartist
    Τυχερή!!! Ζηλεύω γαμώτο...Οντως είναι μορφή η άτιμη. Μια μεστή γυναίκα με ψυχή παιδιού. Και πολύ χαίρομαι που συνεχίζει να αγωνίζεται...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι εδώ όλοι μαζί? Τόσο δύσκολο αλλά τόσο εύκολο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @moutro
    Πιο εύκολο απ'όσο φανταζόμαστε γι'αυτό και δύσκολο...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή