Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΤΑΞΙΔΙ ΠΙΣΩ...


Το νησί μου ήταν πάλι Δεκαπενταυγουστιανό...Ερημιά απόλυτη στους δρόμους. Μόνο εκεί στον Πύργο η κίνηση ήταν ασταμάτητη. 'Αγανακτισμένοι' ενωμένοι ακόμη και μέσα στα μπουρίνια, βιβλιόφιλοι σε τσάρκες πάνω κάτω στην παραλία.

Έφυγα για λίγο. Είχα χρόνια να δω αγαπημένους μου στο χωριό. Να αισθανθώ τη φύση αυτού του τόπου, τις μνήμες του που με συνοδεύουν απο παιδί, τις μορφές του που συνεχίζουν να αναπνέουν και ας μην είναι πλάι μου. Πόσο απλό πράγμα μια αγκαλιά και ένα "μου έλειψες". Πόσο σπουδαιό όμως όταν βγαίνει απο τα τρίσβαθα σου. Κουβαλά ενέργεια ικανή να ταρακουνήσει το μέσα σου για μέρες... Σαν να έχει γεμίσει ένα σπίτι μέχρι πάνω με κοχύλια και θάλασσες και κολυμπάς ανάμεσα ευτυχισμένος...

*ο πίνακας είναι της Άσπας Γιάγκου, έργο απο την έκθεση της που εγκαινιάζεται το Σάββατο στη Χαλκιδική, στην αίθουσα τέχνης 'Παλλήνη' στην Καλλιθέα.

5 σχόλια:

  1. Είδες τι όμορφο πράγμα είναι η άδολη αγκαλιά...πόση ενέργεια σε γεμίζει και σου δίνει δύναμη να πας παρακάτω;

    Αύριο θα γεμίσουν οι πλατείες με τον περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά!

    Πολλά φιλιά , μιαν αγκαλιά και ένα "μου έλειψες" στέλνω σου!

    http://youtu.be/C4i0Vu0P2t0

    Για σένα τούτο το αγαπημένο, σκεφτόμουν να το παραθέσω χτες μαζί με την ανάρτησή μου αλλά δε το έβαλα! Αντ΄αυτού παρέθεσα το ποίημα του Ελύτη. Μου θυμίζει τον εαυτό μου παιδί τούτο το ποίημα. Σαν παιδί δεν μπορούσα να καταλάβω πόσο όμορφα πράγματα λέγει με απλά λόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μου αρεσε η αναρτηση σου :)
    η εκθεση βιβλιου τελειωσε;;;
    ελεγα να κατεβω.

    καλο βραδακι!!!

    deedee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οχι δεν τελειωσε, το τσεκαρα :)
    Λεω να κατεβω σημερα :)

    Φιλιααααα]


    deedee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Seirios
    Άδολη αγκαλιά...Σαν να είσαι παιδί, αυτό είναι το συναίσθημα. Ίδιο μ'αυτό που δίνει η μουσική που έστειλες...Να μου φροντίζεσαι.

    @deedee
    Χα,χα...Μ'αρέσει που ρωτάς και απαντάς μόνη σου μικρή μου. Ναι, πάει μέχρι Κυριακή. Τότε θα δεις, θα το καταλάβεις, γιατί θα σταματήσουν οι μπόρες!! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι ναι, αυτο συζητουσαμε το πρωι. Τι καταρα ειναι αυτη να βρεχει παντα αυτες τις μερες :):):)
    Σημερα το βραδυ θα κατεβω ομως, ακομα κι αν ριχνει καρεκλοποδαρα :):):)

    deedee

    ΑπάντησηΔιαγραφή