Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ...

Κάθε φορά τα ίδια...Βουτάει στο βυθό και εγώ μαζί του. Προσπαθώ να προλάβω τις ανάσες του, το ρυθμό του...Προσπαθώ να με προλάβω...
Κάπου εκεί μέσα στο κεχριμπαρένιο κεφάλι διακρίνω μια μορφή σαγηνευτική, πλανεύτρα. Γελά, έχει θλίψη ή απλά παρατηρεί, γνωρίζοντας το μετά?
Πώς είναι άραγε αυτό το μετά που κοιτάζει αφ'υψηλού? Τι θα γίνει μετά την απογοήτευση, μετά τον πόνο, μετά τη θλίψη, μετά την οργή, μετά το γέλιο, μετά το δάκρυ? Δεν λέει τίποτα...Σφίγγα...
Ίσως πάλι δεν χρειάζεται να πει. Αν ομολογήσει όσα βλέπει το ξέρεις καλά πως θα χαθεί η μαγεία και οι παραισθήσεις που προκαλεί το φως του.
Και αυτό το φως... Ναι, όλα έτσι γίνονται μοναδικά. Χάρη σε ένα φως που σε τυφλώνει είτε για να σου δείξει την απόλυτη ομορφιά της ζωής, είτε για να σε πλανέψει και να μην νιώθεις τίποτα απο τα γήινα...Για πες μου. Πόσες δυνάμεις έχεις για να καταλάβεις τι γίνεται? Να φιλτράρεις τα σημάδια σωστά? Να μην αμφιβάλεις για την αμφιβολία? Να αφεθείς χωρίς να σκέφτεσαι το μετά?
Αυτό το φως... Πηγή διονυσιακής μέθης και είσοδος αβύσσου...Διαλέγεις και παίρνεις...

6 σχόλια:

  1. "...να αφεθείς χωρίς να σκέφτεσαι το μετά..." πες οτι το κάνεις (που το έχεις κάνει δηλαδή πολλές φορές).... και μετά τι???

    Τουλάχιστον λες οτι έζησες, και όχι απλά ενέπνεες σε μια αποστειρωμένη γυάλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Tommy
    Σε μερικές ερωτήσεις Tommy μου δεν υπάρχουν απαντήσεις. Ψάχνω και εγώ πολύ να τις βρω, αλλά πολλές κρύβονται...Συμφωνώ μαζί σου. Μακριά απο μας η αποστειρωμένη ανάσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε χρειάζεται να πει, χάνεται η μαγεία, το μοναδικό...
    οι ωραιότερες φεγγαρόστρατες, αυτές του Αυγούστου.

    Ωραίες θύμισες :-)
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Λένα
    Σαν του Αυγούστου πράγματι, δεν βρίσκεις άλλες. Σαγηνευτικές και...καταστροφικές συνάμα.Καλησπέρα Λενάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να αφεθείς χωρίς να σκέφτεσαι το μετά?

    Και βέβαια αυτό αξίζει στη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @συνvεφάκι
    Έτσι ακριβώς...Και άμα έχει φεγγάρι το κάνεις πιο εύκολα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή