Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΘΝΗΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...


Σκέψου...
"Η ζωή είναι ένα μεγαλοπρεπές τίποτα χωρίς σκοπό, μια μαύρη τρύπα που τη σκεπάζουμε με κουρελόχαρτα, με επινοήσεις, με θεούς και δαίμονες, με αφηγήσεις- εντέλει: με λέξεις που μόνο εμείς καταλαβαίνουμε, με λέξεις που μας απαιτούν για να υπάρξουν ως τέτοιες, αλλά και που δεν είναι τίποτα πέρα απο αυτό: λέξεις. Ίσως όχι τοσο θνητές όσο εμείς, θνητές όμως και αυτές".

Και γιατί άραγε γράφει κανείς;
"...για να φτιάξει μια αρχή και ένα τέλος, σε κάτι που δεν έχει αρχή και τέλος, για να ελέγξει το ανεξέλεγκτο. Για να πιστέψει ότι βρήκε μια απάντηση, ότι υπάρχει ένα νήμα που τα ενώνει όλα αυτά, για να διαλέξει ένα νόημα ανάμεσα σε πολλά. Το χαρτί δεν είναι ζωή, είναι μια απλοποίηση της".

*σ'αυτό το βιβλίο έχω αφήσει πολλά χνάρια σημειώνοντας και φαντάσου ότι είμαι ακόμη 'μέσα' του, στα μισά της διαδρομής. Είναι ιδιαίτερη δουλειά απο ένα 30χρονο κορίτσι. Αξίζει να την ανακαλύψεις. Και να της αφοσιωθείς, γιατί πρόκειται για έναν μικρό λαβύρινθο με πολλά πρόσωπα, τσακισμένες ιστορίες, αλλά και αναζήτηση για φως...


8 σχόλια:

  1. Βολτούλα ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!
    Και φυσικά όταν πρόκειται για βιβλία...είναι η καλύτερη μου.
    Γράψε κάτι περισσότερο....

    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ενδιαφέρον Σερενάτα μου. Αξίζει να το διαβάσεις. Θα γράψω και άλλα όταν ολοκληρωθεί η ανάγνωση του...;)

      Διαγραφή
  2. Ομορφο φαινεται. Γραψε μας κανενα ακομη αποσπασμα οταν το τελειωσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν την ειχα ακουστά. Ακούγεται ομως αρκετά καλό κι ενδιαφέρον φανταζομαι. btw μου αρέσουν τά ...χνάρια του αναγνώστη στα βιβλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι αξιόλογη, αν και την ξέρω μόνο από τη διαδικτυακή της παρουσία στο blog της, το fb και το twitter, δυστυχώς ακόμη δεν έχω μπορέσει να διαβάσω κάτι δικό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου. Αν όχι πάλι, ευκαιρία να ανταλλάξουμε διαφορετικές απόψεις...;)

      Διαγραφή