Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ...


Σ'αυτό το νησί ο αποχαιρετισμός του ήλιου κάθε σούρουπο είναι φτιαγμένος απο υλικά... άγνωστα. Δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις ακριβώς. Αυτά τα χρώματα που αδικούνται στις φωτογραφίες, τι σου αφήνουν ακριβώς? Ποιά λέξη να βρεις? Σε παίρνουν και σε ταξιδεύουν σε όλη τη γκάμα των συναισθημάτων. Σε κάνουν βόλτα πέρα δώθε στην παραλία. Σε βάζουν πάνω σε νότες -σαν αυτές που άκουγε ένας παπούς στο ραδιοφωνάκι του καθώς ο ήλιος έσμιγε με τη θάλασσα- και σε διακτινίζουν ως απέναντι, στον Όλυμπο και ακόμη παραπέρα. 
Τα ηλιοβασιλέματα του χειμώνα σου χαρίζουν αυτή τη θέα απο τη βουνοκορφή του Μύτικα. Του καλοκαιριού είναι γεμάτα ζεστές αναθυμιάσεις. Σου θυμίζουν τη θάλασσα του ταξιδιού. Αναμνήσεις γεμάτα. Γι'αυτούς που φύγαν. Γι'αυτούς που μείναν... 





8 σχόλια:

  1. Εχω καιρο να δω ηλιοβασιλεμα. Θυμαμαι ενα υπεροχο ηλιοβασιλεμα στη Λημνο, κατω απο δωματιο που νοικιαζαμε στην παραλια. Τι ομορφο καλοκαιρι μου θυμισες!!!

    Καλη εβδομαδα σαλονικια μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζεις σ'αυτό το νησί και έχεις καιρό να δεις ηλιοβασίλεμα??? Α, μικρή θα σε μαλώσω. Έχεις παραμελήσει μου φαίνεται τις σπουδαίες, μικρές χαρές...;)

      Διαγραφή
  2. τελικα παντου υπαρχει ενας μυτικας, ενα ηλιοβασιλεμα και ποιητριες μικρές προγκηπισσες που κοβουν βόλτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν τον Μύτικα του Ολύμπου, κανείς...;)
      *πώς καταφέρνεις να μου χαρίζεις χαμόγελο μωρέ άσωτε μου, να'ξερες...

      Διαγραφή
  3. την ακουσα ΟΛΗ τη μουσικη σου βολτιτσα μου, και οι φωτογραφιες σου τι ομορφες!!!

    πραγματικα μ εκανες να σκεφτω πως οποιο ηλιοβασιλεμα κι αν μου ερθει στο νου εχει κι απο μια αναμνηση, πολυ καλη αναμνηση και νοσταλγια μπορω να πω..

    πολυ γλυκια αναρτηση :)

    κι οι ανθρωποι που συνανταμε τυχαια στο δρομο μας τι ιστορια να κουβαλανε αραγε ε;
    να μπορουσαμε απο ενα μικρο παραθυρακι να παρακολουθησουμε ζωες και ψυχες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον μαζί πάνε τελικά ορισμένα πράγματα. Ηλιοβασίλεμα και αναμνήσεις, άνθρωποι και ιστορίες (ατελείωτες!!!), κρασάκι και γλύκα στην καρδιά, η καλύτερη...κόλλα για σπασμένα μπαλόνια...;)

      Διαγραφή
  4. Μόλις μπήκα στη σελίδα σου μου ήρθε να κάτσω πάνω σε αυτή την υπέροχη αιώρα και να κουνηθώ πέρα δώθε αφήνοντας το μυαλό μου να ταξιδέψει μέσα στο άπειρο...
    Μετά με κάλυψε το υπέροχο όπως πάντα κείμενο με τις πανέμορφες φώτο και ναι !! ταξίδεψα, ταξίδεψα με νοσταλγία σε όλα τα ηλιοβασιλέματα της καρδιάς μου και του πανέμορφου κόσμου που μας περιβάλει.
    φιλί καλοκαιρινό - να σαι πάντα καλά και να περνάς καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα μείνε όσο θες. Αφέσου πάνω απο τις σκέψεις, μέσα στο ροδί του ήλιου και το γαλάζιο της θάλασσας. Και είμαι σίγουρη, ότι αμέσως μετά θα αποτυπώσεις στον καμβά ένα τέτοιο ηλιοβασίλεμα...;)
      Φιλιά

      Διαγραφή