Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΒΟΛΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ...ΒΟΛΤΕΣ ΜΟΥ

Καλημέρα σου. Σου γράφω με ένα βιβλίο στο πλάι μου. Το αγόρασα πριν λίγο μαζί με άλλα…πέντε. Μη βιαστείς να μιλήσεις για πολυτελείς σπατάλες σε καιρούς χαλεπούς! Από ένα παζάρι βιβλίου τα πήρα. Περπατάς τη Μητροπόλεως και φτάνεις στον αριθμό 73, απέναντι από την Μητρόπολη. Δεν υπάρχει βιβλιοπωλείο εκεί. Υπάρχει όμως ένα πρώην κατάστημα  ακριβών ενδυμάτων (έκλεισε και αυτό!), το οποίο για λίγες μέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου φιλοξενεί το bazaar βιβλίου που διοργανώνει ο εκδοτικός οίκος Ιανός με διπλό στόχο...

*για περισσότερες λέξεις που συμπληρώνουν την εικόνα πέρνα αν θες μια βόλτα απο εδώ...

http://www.toxwni.gr/xoni-apopsi/elsa-s


**είπα να τολμήσω για πρώτη φορά, να μοιραστώ μαζί σου κείμενα που δημοσιεύονται πιο...επίσημα, ως άρθρα στο site της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ. Η αλήθεια είναι ότι όσα χρόνια είμαι στη μπλογκογειτονιά αποφεύγω να μπλέκω αυτό το κομμάτι της γραφής μου, με το "επαγγελματικό". Ωστόσο, επειδή έχεις καταλάβει καλά ότι το ΜΟΙΡΑΣΜΑ το θεωρώ ευλογία, θέλησα να μοιραστώ μαζί σου ακόμη ένα κομμάτι της  ψυχής μου. 
Να σου συστήσω επίσης την εφημερίδα που έφτιαξαν φίλοι αγαπημένοι, μια προσπάθεια ανόθευτη απο πολλά που έχουν μολύνει χρόνια τώρα το χώρο των ΜΜΕ. Και σου μιλάω με απόλυτη επίγνωση του θέματος... Όπως και να'χει, θα χαρώ πολύ να'σαι και σ'αυτές τις βόλτες μου κοντά. ΜΑΖΙ.... (να κάνεις και like και share και όλα αυτά που εγώ δεν έχω ιδέα...ακόμη. Αναπόφευκτα θα έχω σύντομα όμως....;)) 

17 σχόλια:

  1. Γεια σου βολτούλα μου!
    Λυπάμαι που άλλο ένα κατάστημα έκλεισε αλλά δε μπορώ να κρύψω τη χαρά μου για φτηνά βιβλία!!!!
    Βάλε με κάπου που πουλάν βιβλία και νιώθω σαν παιδί σε ζαχαροπλαστείο.....
    Τα θέλω όλα!!!!!
    Το καλοκαίρι στο εξοχικό μου χάλασα όλα μου τα λεφτά σε βιβλία, στην έκθεση βιβλίου και σ' ένα υπαίθριο βιβλιοπωλείο που ήταν ανοιχτό κάθε βραδάκι!
    Εβγαινα βόλτα και κάθε φορά γυρνούσα και μ' ένα βιβλίο.
    Τα βιβλία δεν είναι ποτέ αρκετά......

    Πολλά φιλιά, καλό βράδυ:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απάντηση της Σερενάτας με καλύπτει πλήρως.Ακριβώς το ίδιο πάνω κάτω θα σου έγραφα.;Άφησέ με χωρίς φαί μία εβδομάδα,μη με αφήσεις όμως χωρίς βιβλίο :)
      Kαλό μας ξημέρωμα :)

      Διαγραφή
    2. seranata & paliokoritso

      Μια ποικιλία απο κόσμους μπροστά μας ανοίγουν τα βιβλία. Γεμάτα μορφές, συνήθειες, σκέψεις, σαν τον καθένα μας δηλαδή. Πώς να τους αντισταθείς? ;)
      Καλημέρες...

      Διαγραφή
  2. εγω θελω το link απο το ''χωνι'' να το βαλω και στο μπλογκ μου..

    και καφε θελω :):):)

    φιλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δεν το βάζεις? Μη με ρωτήσεις πώς μόνο...Αδυνατώ να πω...χαχαχα.
      Καφεδάκι απο βδομάδα πρωινό? ;))

      Διαγραφή
  3. Έχετε τα τυχερά σας στην πρωτεύουσα...
    Ζηλεύω και δεν το κρύβω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην πρωτεύουσα? Εγώ σε ένα νησί μένω που το λένε Θεσσαλονίκη. Ένα χωριό είναι και εδώ μη νομίζεις. Απλά έχει λίιγηηη περισσότερη κίνηση αυτοκινήτων...;)
      Όλο και κάπου θα συναντήσεις ανάλογες κινήσεις. Γίνονται πολλές τελυταία

      Διαγραφή
  4. ο ιανός έκανε καλές προσφορές γενικά στο βιβλίο ιδίως τις γιορτές αγόρασα αρκετα για δώρα ......ευτυχώς μάλιστα γιατί και ομορφα δωρα έκανα αλλά ειναι και οι καιροί χαλεποί....για το χωνί τοχω δει και το παρακολουθώ μακαρι να μπορέσουν να σταθούν σε ένα πολύ βρώμικο περιβάλλον από τους ανατγωνιστές του επαγγελματος.....θα ειμαι μαζί σου στην βόλτα σου ..κερνα κανα καφε μόνο...χαχαα να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι να σου πω δεν αγοράζω απο εκεί συνήθως βιβλία. Κακά τα ψέμματα είναι πιο ακριβά απο άλλα βιβλιοπωλεία που προτιμώ. Σε τέτοιες ευκαιρίες όμως σπεύδω...;)
      *χαίρομαι που θα είσαι εκεί. Καφεδάκια όσα θες. Πες πώς το πίνεις και έφτασεεε...

      Διαγραφή
  5. Τι όμορφη βόλτα. Είναι και τα βιβλία ένα μοίρασμα ψυχής. Μιλάω γι αυτά που δεν βγαίνουν από τη μηχανή του κιμά αλλά γεννιούνται από τη πνευματική μήτρα του συγγραφέα, είναι τα παιδιά του. Και τα δίνει σ’ όλους! Μεγάλο πράγμα να βάζεις κομματάκια του εαυτού σου πάνω στο χαρτί και να τα χαρίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά το διαχώρισες. Αυτά που βγαίνουν απο την μηχανή του κιμά βέβαια συνήθως είναι και ευπώλητα. Αλλά σκέφτομαι ότι για κάποιον που η ανάγνωση δεν είναι το φόρτε του, έστω και έτσι κάτι γίνεται...Όσο για τη γραφή...Μια μυστική τελετουργία είναι. Και όταν θέλει να αγκαλιάσει τον κόσμο, πώς να μη μοιραστεί; ..;)

      Διαγραφή
  6. κανω φορτωνε η σελιδα σου λεει θα χει φοιβο δεληβορια παλι και θα μαρεσει , καλοριφρ ξερεις τα λαιβ,,,
    στη σαλονικη γινονται τα ωραια το ξερω αλλα και στην αθηνα απο αυριο εχει μπαζααρ στη πλατεια δημαρχειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν καταλαβαίνω τι λες βρε ασωτούλι μου?...Πράμα όμως,που λένε και οι Κρητικοί...χαχαχα

      Διαγραφή
  7. Τον τελευταίο μήνα... έχω κολάσει ή μάλλον μελετώ με πάθος ένα βιβλίο που λέγεται "Όλα μπορούν να θεραπευτούν" του Martin Brofman... και όταν λέω πάθος το εννοώ!

    ΑΦιλάκια... καλή μας ανάγνωση και μακριά από TV!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ναι, το γνωρίζω πολύ καλά αυτό το πάθος που μπορεί να 'γεννήσουν' κάποιες σελίδες γεμάτες ουσιαστικές λέξεις...
      Μακριά απο τηλεόραση,καλά το έθεσες...;)

      Διαγραφή
  8. ουφ, ζηλεύω λίγο να ξέρεις ε!
    καλές αναγνώσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή