Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ...ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ?


...θα έρθει δεν μπορεί. Εκείνη η καθάρια ανάσα, εκείνη η ματιά η μία και μοναδική που θα καταλάβεις απο χιλιόμετρα ότι είναι για σένα, εκείνη η απο-σκλάβωση μέσα και έξω μας. Θα έρθει δεν μπορεί...Τόσα και τόσα έρχονται. Τόσα και τόσα τελειώνουν και αρχίζουν άλλα. Θα έρθει...Ίσως να είναι και πιο κοντά απο όσο υποψιαζόμαστε. Μα και μακριά να'ναι θα τον βρει τον τρόπο...Και αν καθαρίσουμε το μονοπάτι απο τα αγκάθια θα έρθει χωρίς να έχει γεμίσει πληγές...Ίσως αυτές φοβάται εντέλει αν το σκεφτείς...Τις πληγές που δεν σβύνουν... 

*την κοπελιά που τραγουδάει, Μαροκινής καταγωγής με βάση της το Παρίσι δεν την ήξερα. Τυχαία την ανακάλυψα ψάχνοντας για άλλες μουσικές. Ερωτεύτηκα πάντως αυτή τη διασκευή στο κομμάτι της Έλλα Φιτζέραλντ (ή Μπίλυ Χάλιντει; δεν είμαι σίγουρη...). Εξαίσια...

10 σχόλια:

  1. Την Hindi Zahra την ηξερα απο το υπεροχο beautiful tango
    http://www.youtube.com/watch?v=DoAelicv5Ek

    Οσο για το "αυτος που περιμενω" (αλα Βισση) συμφωνω. Θα ερθει. Ερχεται οταν ειμαστε ετοιμοι να το "αντεξουμε", να το αγκαλιασουμε, να το εκτιμησουμε. Οταν καταλαβουμε οτι δεν θα ερθει τελειοποιημενος. Οτι εμεις θα τελειοποιηθουμε μεσα απο εκεινον κι εκεινος απο εμας.
    Οταν σπουδαζα εζησα 2 χρονια μοναξιας. Αληθινης μοναξιας, χωρις να σπαταλιεμαι με κανεναν τροπο. Μεσα απο εκεινα τα δυο χρονια νομιζω βγηκα αλλος ανθρωπος. Αναγεννηθηκα κι αρχισα να φτιαχνω τον εαυτο μου ολο και πιο αξιο να ειναι με καποιον. Το μονο που ειχα και μπορουσα να καλυτερευσω, ηταν ο εαυτος μου. Οσο καλυτερο τον εφτιαχνα, τοσο πιο αξιολογη θα ημουν για να δωθω.
    Ο καθενας κανει δικα του σεναρια. Αυτο ηταν το δικο μου :):)

    Καλο μεσημερακι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαλονικιά μου με ξαφνιάζεις ευχάριστα πολλές φορές! Χαίρομαι που την ξέρεις, το "beautiful tango" άκουσα και εγώ ως πρώτο δείγμα απο αυτήν, αλλά δε με ενθουσίασε όσο αυτό το κομμάτι.
      Όσο για το...σενάριο σου, ιδιαίτερο θα έλεγα με μπόλικες δόσεις αυτοκαθορισμού στη βάση του. Μ'αρέσει.
      Και η προσμονή/ αναμονή δεν αφορά μόνο ανθρώπινες φιγούρες. Αφορά τα πάντα γύρω μας και μέσα μας, καταστάσεις και συναισθήματα, αξίες. Αλλά ναι, ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει επίσης τα πάντα γύρω μας...;)

      Διαγραφή
  2. το ερωτευθηκα το τραγούδι θα το παιξω την επομενη τεταρτη σίγουρα κατα τ αλλα ολα κλαυτερα κοριτσι και φχαριστώ για το ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες λοιπόν που έρχεται το καλύτερο? Όχι πάντα εύκολα, μα έρχεται...;)
      Να μου το αφιερώσεις το τραγούδι, ναι?? ;)
      *μην ευχαριστείς. απλά σε νοιάζομαι...

      Διαγραφή
  3. μολις πριν διαβαζα καπου το εξης ομορφο:
    ζησε το διαστημα αυτο της ελευθεριας σου, μεχρι να ερθει αυτο το κατι.. απολαυσε το μεχρι εκει που δε μπορεις.. μη περιμενεις να ερθει..

    *με λιγα λογια θεωρησε το δεδομενο οτι θα ερθει και χαλαρωσε :)
    **ωραιο ακουσμα.. εχουμε ιδια γουστα!

    καλο απογευμα γλυκο κοριτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτά τα δεδομένα βρε μάτια μου...Δεν λέγαμε πρόσφατα ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο? Τη σιχαίνομαι αυτή την ανθρώπινη...συνήθεια...;)
      Πάντως αυτή η φράση "μην περιμένεις να έρθει" κρύβει αλήθεια στο ότι όσο προσδοκούμε κάτι με εμμονή σχεδόν, σαν να υψώνουμε μια αύρα που το απωθεί μοιάζει. Όταν πάψουμε να το πολιορκούμε έτσι, σαν να απελευθερώνεται...Τα μυστήρια του σύμπαντος...;)

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Δεν αρκεί μόνο η ευχή Νέστορα μου. Πράξη θέλει για να γίνει αλήθεια. Και αντοχές...

      Διαγραφή
  5. Άνοιξε τον δρόμο, καθάρισε τον χώρο μέσα σου, άνοιξε την καρδιά σου και θα έρθει...μόνο τότε θα έρθει!

    φιλιά αγαπημένο μου πλασματάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ μάτια μου, πιο ανοιχτή καρδιά δεν γίνεται...χαχαχαχα. Ξέρεις όμως ότι αυτό τρομάζει πολλές φορές τους ανθρώπους. Η αλήθεια δεν αντέχεται εύκολα απο τους περισσότερους. Απλά άλλος προσπαθεί να την αγκαλιάσει και άλλος της κάνει τα γλυκά μάτια καταπώς τον βολεύει. Ε, κάπου εκεί αρχίζει η ανηφόρα για όποιον είναι αληθινός πέρα απο τα όρια του άλλου. Αλλά αξίζει. Όπως και να'χει αξίζει...;)
      Να μου φροντίζεσαι

      Διαγραφή