Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

(Δ)ΕΝ (Ε)ΧΟΥΜΕ (Θ)ΑΡΡΟΣ...(?)

Το καλοκαίρι έχει λίγα ακόμη ρούχα να βάλει στη βαλίτσα, πριν πάρει των οματιών του για άλλα μέρη. Πέρασε καλά στην Ελλάδα, παρά την...κρίση της. Ήταν καυτό (απο πολλές απόψεις στη ζωή του καθένα μας), δεν μπορείς να πεις! Σαν να ξέδωσε, έτσι για να μας ταρακουνήσει μετά απο το μούδιασμα του περασμένου χειμώνα. Σιγά σιγά δίνει τη σειρά του σε μεγαλύτερες νύχτες απο τις φωτεινές του μέρες, σε πιο απαλές ηλιαχτίδες απο εκείνες τις γεμάτες λάβα, σε κανένα ψιλόβροχο που και που, έτσι ως...δωράκι αναχώρησης. Ειδικά στο νησί μου, με κόπο νομίζω κρατιέται να μην φύγει και νωρίτερα. Βλέπεις, άρχισε η ΔΕΘ. Και καθώς αυτή η συνάθροιση έχει πάψει εδώ και πολλά χρόνια να αποτελεί γιορτή, είναι δύσκολο να μείνεις στην πόλη αυτή την εβδομάδα. Μάλλον μια ανούσια παρέλαση αποτελεί, γεμάτη με ένστολους που φοβούνται τους...διαδηλωτές, με διαδηλωτές (ολοένα και λιγότερους) που φοβούνται ώρες ώρες και τον εαυτό τους, με μπλοκαρισμένους δρόμους που παίζουν παιχνίδια με την υπομονή σου, με πολιτικές μπουρδολογίες, κορδωμένα κοστούμια χωρίς ανθρώπινη πνοή, γλιτσιασμένα χαμόγελα...Φέτος ειδικά, ούτε εξαγγελίες, ούτε τίποτα...Και τι να εξαγγελθεί άραγε? Όλα κατ'ευχήν δεν πάνε για τους εκεί πάνω? Το παιχνιδάκι του σύμπαντος πάει καλά και στην Ελλάδα, ο ΤΡΟΜΟΣ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στις ψυχές μας ώστε το ΘΑΡΡΟΣ για πολλούς να θεωρείται ισοδύναμο της ηλιθιότητας, ο Έλληνας, όπως αποδεικνύεται μάλλον αγαπά να εξουσιάζεται και να συνεχίζει να παλεύει να βολεύεται, αντί να πάρει τη ζωή του στα χέρια του,  οπότε...? Σαν τι να εξαγγείλουν? Ότι "πάμε μια χαρά, σας ευχαριστούμε για την έλλειψη οργής και θυμού?"...Και αν αλήθεια μας το έλεγαν, μήπως τότε, μήπως αναρωτιέμαι, θα ξυπνούσαμε? Ή πάλι θα βρίζαμε μεταξύ μας και την επόμενη στιγμή όλα θα ήταν όμορφα?... "Θεθ δε θεθ " που λέει και ο Διογένης Δασκάλου σε ένα σόου του με αφορμή τη ΔΕΘ, το σπίτι μας είναι σε αποσύνθεση. Για να δούμε πόσες προσπάθειες αναστύλωσης θα κάνει ο καθένας μας και φέτος...

4 σχόλια:

  1. ο τρόμος έχει κάνει καλη δουλεια όντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι αυτό ακριβώς όμως με θυμώνει περισσότερο απο όλα. Το ότι το επιτρέπουμε...

      Διαγραφή
  2. Βολτίτσα μου θα πούμε πολλά αχ και βαχ μέχρι να αποκτήσουμε μια κοινωνία σε αρμονία και με ομαλή ζωή για τους πολίτες της. Ακραίες καταστάσεις θα έρθουν και δεν χρειάζεται να είναι κανείς Πυθία για να το καταλάβει. Μόνο περιπλέκονται τα πράγματα, δυστυχώς..

    Καλό Σαββατοκύριακο βολτίτσα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πάλι όπως τα περιπλέξαμε- γιατί συνεχίζω να επιμένω ότι είναι εν πολλοίς συλλογική η ευθύνη- έτσι θα τα ξεμπερδέψουμε. Είμαι σίγουρη γι'αυτό. Για το πότε δεν μπορώ να νιώσω σιγουριά...Απλά προσδοκία...;)

      Διαγραφή