Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΜΑΤΙΑ...


Οι εποχές αλλάζουν. Δεν ρωτάνε κανέναν. Συνεχίζουν ακάθεκτες το ταξίδι τους αγνοώντας παντελώς τα γήινα, τετριμμένα προβλήματα. 
Μετά τη γεύση της αλμύρας στα μάτια και στο κορμί σε θάλασσα αγαπημένου νησιού, παρέα με αγαπημένους φίλους, επιστροφή στο εδώ νησί μου. 
Ανταμώσαμε με την πανσέληνο χθες, ολόγιομη, ολόφωτη στον ουρανό. Μια βόλτα στην πόλη και τις μουσικές σε διάφορους χώρους (Κρατική Ορχήστρα στην Αριστοτέλους, πολυφωνικά παραδοσιακά στο Αρχαιολογικό Μουσείο, τραγούδια Χατζιδάκι και Θεοδωράκη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού), μας οδήγησε τελικά στα Κάστρα. Τέτοια κοσμοπλημμύρα δεν τη φαντάστηκα. Έχουν γυρίσει όλοι λοιπόν. Το νησί μου ξύπνησε απο τη ραστώνη.
Παιδευτήκαμε να βρούμε μέρος, μα ανακαλύψαμε τελικά ένα τραπεζάκι εκεί στο πλάτωμα, μπροστά στην κεντρική Πορτάρα. Στιγμές ευτυχίας. Στιγμές αγάπης γεμάτες γέλιο καθάριο. Μεγάλη ενέργεια για όσα έρχονται...Ο αγαπημένος μου μήνας είναι εδώ. Μόνο εγώ νομίζω λαχταράω με όλο μου το είναι την γλυκειά φθινοπωρινή ψύχρα και τα πρωτοβρόχια. Για μένα είναι μεγάλη ενέργεια. Για τους περισσότερους αιτία γκρίνιας γιατί φεύγει το καλοκαίρι. Μα αν δεν φύγει όμως, πώς θα ξανάρθει...ε? 
Και επειδή τριγύρω μου οι φίλοι που μένουν χωρίς δουλειά αυξάνονται, η πίκρα μεγαλώνει, ο προβληματισμός για το αύριο στενεύει τα όρια του νου και της ψυχής, ένα προσπαθώ να λέω και να κάνω πράξη συνέχεια...Όσα ζούμε, όσα έγιναν και όσα έρχονται θα τα περάσουμε μαχητές, και όχι απλά παρατηρητές της ζωής μας. Να το ξέρεις...
Καλώς ξανασμίγουμε και πάμε για τα καλύτερα...;))

*η φωτό της Αντωνίας. Συναυλία στα Κάστρα...

16 σχόλια:

  1. Καλως σε βρηκα! :ο)
    Κι εγω λαχταραω τον Σεπτεμβρη με ολο μου το ειναι...ολο το χρονο!!!
    Σε νιωθω απολυτα.....
    Φιλια απαλα σαν τα φυλλα που αρχιζουν να πεφτουν απο τα δεντρα! ;ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που βρήκα ακόμη ένα παιδί του Σεπτεμβρίου...;)
      Καλώς πέρασες...

      Διαγραφή
  2. αν δεν τελείωνε το καλοκαίρι δε θα είχαμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε πόσο πολύ καλά περάσαμε.
    καλό μήνα και καλό χειμώνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα έτσι είναι, ακριβώς. Πόσο ανιαρό θα ήταν να υπήρχε μία μονότονη εικόνα όλο το χρόνο ε? ;)
      *για χειμώνα έχουμε ακόμη...νομίζω...αν και ποτέ δεν ξέρεις πλέον...

      Διαγραφή
  3. μου έλειψες το ξέρεις/???τι ωραια φωτογραφία της φίλης σου και τι αγαπημένο τραγούδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ζήσε την κάθε σου στιγμή σα να 'ναι η τελευταία".Κάπως έτσι δε το λέει το ρητό;Αριστοτέλους, κάστρα , παλιά πόλη, πανσέληνος....ααααχ!
    Καλό μας μήνα :)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε στιγμή δεν επιστρέφει ίδια ποτέ. Μοναδικές οντότητες στο σύμπαν...Καλή συνέχεια...;))

      Διαγραφή
  5. Πολύ γλυκά συναισθήματα μου έβγαλε αυτή ανάρτηση..:-)

    Καλό φθινόπωρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πω πω με μαγεψε η φωτογραφια, νομιζω σου ταιριαζει παρα πολυ!

    για το φθινοπωρο τι να πω, καλως να μας ερθουν οι αλλαγες του καιρου.. αρκει να βρω στερια να πατησω γιατι ακομη νομιζω οτι κολυμπαω στη θαλασσα ;)))

    καλο σου μεσημερι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα...Νομίζω μικρή μου, ότι και στο καταχείμωνο που θα έρθει πάλι θάλασσα και κολύμπι θα ονειρεύεσαι...οπότε...Να το απολαμβάνεις όσο μπορείς ρεαλιστικά και νοερά...;))

      Διαγραφή
  7. H εποχή αλλάζει... από όποια μεριά κ αν τη δεις. Εμείς τι κάνουμε όμως; Αυτό είναι ένα θέμα, που με τρώει συνέχεια. Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ξαναπες το, ή μάλλον ξαναρώτα το. Ξανά και ξανά, έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το επαναλαμβάνω σε συζητήσεις μπας και αφυπνιστούμε. Πού θα πάει...Λέγε λέγε, ρώτα ρώτα, κάτι θα βγει...Θετική σκέψη μικρή μου. Ανησυχεί όσους δεν ρωτάνε...;))

      Διαγραφή
  8. Πάντα ο Σεπτέμβρης ήταν ο μήνας που περίμενα ... γιατί πάντα σηματοδοτούσε την αρχή, την έναρξη, το να μαζεύεις φόρα για το επόμενο άλμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να δίνεις με ενέργεια που θαρρείς και μαζεύτηκε μέσα σου απο τον ήλιο...Η φωτοσύνθεση φανερώνει τους καρπούς της το Σεπτέμβρη...;)

      Διαγραφή