Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ...


Προσπαθώ να εναρμονιστώ με την αλλοπρόσαλλη παραζάλη ενός καλοκαιριού που απο τη μια μας λιώνει και μετά βγάζει αέρηδες, τη μέρα έχει καύσωνα και το βράδυ ψύχρα, που έχει λιώσει μυαλό και κορμί μέσα στο μπετόν, αλλά μέσα στο δικό του κορμί η ψυχή αρμενίζει σε θάλασσες. Κάπου εκεί, τσουπ, να και ο Seirios να μου κάνει πάσα για αλήθειες...Αλήθειες καλοκαιριού μάλιστα... χα...Σαν αυτές μάλλον?


Αλήθεια 1η: Καλοκαίρι ίσον καρπούζι με φέτα,  παγωτό σοκολάτα,  παγωμένη ρακί τα  βράδια με την Πανσέληνο απλωμένη στο στερέωμα,  θάλασσα ακύμαντη, φίλοι, αγκαλιές, γέλια και ξενύχτια μέχρι την Ανατολή...
Αλήθεια 2η: ...ακύμαντη θάλασσα γιατί τη...φοβάμαι. Δηλαδή όπου φύκια, πέτρες, κύμα ή σκοτάδι, εγώ δεν πλησιάζω...
Αλήθεια 3η: Κουβαλάω ακόμη αυτή τη λαχτάρα να φτιάχνω σπιτάκια στην άμμο ή να σκάβω για κοχύλια. Δεν το κάνω όμως συχνά. Μάλλον όταν νιώσω την ψυχή εντελώς ανάλαφρη πλάι στο κύμα...
Αλήθεια 4η: Καλοκαίρι σημαίνει και φεστιβάλ στην ανοιχτωσιά. Τη λατρεύω αυτή την αίσθηση όλοι μια παρέα να απολαμβάνουμε θέατρο και μουσικές σε αρχαία θέατρα, κάστρα, πλατείες. Λατρεύω και τα τοπικά πανηγύρια. Πολύ ιδιαίτερα...
Αλήθεια 5η: Το καλοκαίρι κουβαλάει μια γεύση μυστήρια. Έχει σταγόνες βροχής απο το παρελθόν. Πανέμορφες  νεροσταγόνες, λουσμένες με φως, αλλά κάπου εκεί είναι μπολιασμένη και θλίψη. Σαν αυτή των Χριστουγέννων...Ίσως να φταίει ότι αδειάζει η πόλη. Όσο υπέροχο είναι τις πρώτες μέρες, μετά αρχίζει να πονά περίεργα...Ίσως πάλι, φταίει το ότι μέχρι να ετοιμαστείς για ταξίδι, έχει έρθει ο Αύγουστος. Ίσως και το ότι όσα ταξίδια και αν κάνεις θα είσαι εδώ...Θα είμαι εδώ και αυτό το καλοκαίρι...Και τούτη εδώ είναι ίσως η κυριότερη αλήθεια...


*σκυτάλη στο feggari, τη roadartist, τα prasina aloga, τη serenata, τη steriani zali και τη theorema...(εννοείται ότι όποιος άλλος θελήσει...ευπρόσδεκτος)...

15 σχόλια:

  1. Ωραιες εικονες καλοκαιριου. Νοσταλγικο παιχνιδι. Με κανει να ταξιδευω σε παλιες ξεθωριασμενες φωτογραφιες, μαρτυρες αλλοτινων καλοκαιριων :):)

    Καλο σαββατοκυριακο σαλονικια μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεθωριασμένες μεν, αλλά ολοζώντανες στη μνήμη της ψυχής...
      Καλημέρα σου μικρή μου.

      Διαγραφή
  2. Το καλοκαίρι είναι από μόνο του η μεγαλύτερη αλήθεια…

    Ευχαριστώ για την πρόσκληση! Παίρνω τη σκυτάλη απ’ τις όμορφες καλοκαιρινές αλήθειες σου, μήπως προλάβω κάπου τις δικές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλοκαίρι και αλήθειες, πάνε μαζί;;;;

    Στις ρακιές, τις πανσελήνους, την ελπίδα του ταξιδιού, τις μουσικές και τα αρχαία ή μη θέατρα ... λέμε ΝΑΙ!

    Καλό μήνα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμμ...καλό ερώτημα οδοιπόρε μου. Φαίνεται πως ορισμένες όμως πάνε μαζί απο τα βάθη της μνήμης μέχρι τη στιγμή του τώρα.
      Καλημερούδια σου...

      Διαγραφή
  4. Βολτίτσα μου, καλό μήνα. Παντού μπορούμε να περάσουμε όμορφα. Το μέσα μας να είναι όμορφο, φτάνει. Μεγάλη αλήθεια κι αυτή ε;
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη προϋπόθεση και για τις αλήθειες μας, δεν το συζητώ.
      Καλημέρα σου μικρή μου

      Διαγραφή
  5. Καλό μήνα.
    Ακόμα δεν έχω φάει καρπούζι το πιστεύεις; Θα φροντίσω να εφοδιαστώ με ένα έξτρα ζουμερό σύντομα.
    Θέλεις να μου δώσεις ένα mail να σου στείλω τις δικές μου αλήθειες; Γιατί δεν θα ήθελα να βάλω τη ανάρτηση που ετοίμασα στο μπλόγκ μου για δικούς μου λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και να το συνοδέψεις με φέτα! Θεϊκό...;))
      *δεν είναι υποχρεωτικό να το κάνεις, αλλά το mail είναι αυτό αν το θελήσεις elsaspi@gmail.com

      Διαγραφή
  6. Έτυχαν διάφορα περίεργα τελευταία και ας προσπαθούσα να τα προσπεράσω, όπως μπορούσα... Έρχεται και μια απόδραση σε νησί, οπότε θα πάει μάλλον πίσω, μα σε χιλιοευχαριστώ για την πρόσκληση, καλό σκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρτο σαν μια ανοιχτή πρόσκληση για έμπνευση...Αν τη χρειαστείς κάποια στιγμή...;)
      Ελπίζω να μην ήταν άσχημα περίεργα. Και ελπίζω σ'αυτή την απόδραση να περάσεις πανέμορφα καλή μου...Το αξίζεις και με το παραπάνω μετά το ζόρικο χειμώνα που μας τύλιξε.
      *ει, φέρε φωτό απο το νησί, ναι?

      Διαγραφή
  7. τι να σου λέω τώρα τι "περίεργα" ήταν...χρειάζονται αναρτήσεις επί αναρτήσεων... :) Φωτο θα φέρω σίγουρα. Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή είδα "παραπονάκια" (για να ξέρεις!) σε blog, ήρθα να διευκρινίσω πως οι φωτο της σημερινής ανάρτησης είναι από τοποθεσία εντός Αττικής, μόλις σχεδόν 30' από την Αθήνα. Νησί δε το λες, αλλά μια διαφυγή σίγουρα. Πολλά έγραψα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν τι παραπονάκια?? Για τη χιλιομετρική απόσταση της απόδρασης σου...? χιχι.
      Δεν κατάλαβα καρδιά μου, αλλά δεν πειράζει. Μικρό το κακό...

      Διαγραφή