Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΝΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ (?)


...και γιατί όχι? Γιατί να μη γίνονται? Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι δυνατόν την ώρα που βιώνουμε ένα γεγονός να ξέρουμε τη διάρκεια του, αν θα δικαιώσει τις ελπίδες μας ή θα μας λούσει με απογοήτευση όπως έχει συμβεί τόσες και τόσες φορές (βλέπε δημοτικές εκλογές πχ). Μα, σημασία έχει η στιγμή αυτής της αλλαγής. Αυτό το αδιαόρατο χαμόγελο της ελπίδας που είχαμε να το νιώσουμε στο πρόσωπο πολύ πολύ καιρό τώρα...
Ίσως να μπορούμε λοιπόν να πάρουμε επιτέλους φόρα. Μοιάζει να κλείνει ένας κύκλος. Όχι απόλυτα. Πολλοί επέλεξαν για ακόμη μια φορά όσα μας χαντάκωσαν, αλλά και όσα είναι επικίνδυνα για το αύριο. Ωστόσο ο κύκλος αναμφίβολα διαταράχτηκε και αυτό δεν είναι λίγο...Καθόλου λίγο...Βάστα γερά...;))

18 σχόλια:

  1. ηταν ομορφη μερα η χθεσινη..

    οσο για το μελλον μονο ο χρονος μπορει να μας πει καποια στιγμη για αυτο

    και μονο που υπαρχει ενα χαμογελο σημερα ειναι ελπιδα, δεν ειναι;

    φιλι χαμογελαστο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι νιώθω και εγώ μικρή μου. Βέβαια, τώρα αρχίζουν άλλα δύσκολα, αναλόγως τις επιλογές των συνεργατών που θα προκύψουν, αλλά τέλος πάντων, ας ταρακουνηθούν λίγο τα νερά και θα δούμε τι θα βγάλουν...Μπορεί να αναδυθεί το τέρας του λοχ νες, μπορεί όμως και η...Αφροδίτη, σωστά? ;)

      Διαγραφή
  2. Κι εγω αυτη περιμενα, αυτη ειχα αναγκη. Την ελπιδα. Και ηρθε! Της ειδατε κι εσεις ετσι;; :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχνοφάνηκε είναι η αλήθεια. Μα επειδή έχει μυστήριο χαμόγελο, κρατάω μικρό καλάθι...μέχρι να την τσεκάρουμε απο τις πράξεις της ;)

      Διαγραφή
  3. Εγώ πάλι, καμιά ελπίδα δεν είδα. Είδα μνημονιακούς, γιαλαντζί αντιμνημονιακούς και κάτι παρεμφερή. Αληθινά αντιμνημονιακούς είδα λίγους... Δεν θέλω να σας χαλάσω τη χαρά σας αλλά είδα και νέα μέτρα να έρχονται... Κι ούτε κόβομαι αν πήραν το μήνυμα κάποιοι.
    Μακάρι να διαψευσθώ και προκύψει η καλύτερη δυνατή συνεργασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δρόμος δεν τελειώνει εδώ. Φυσικά και τώρα αρχίζει νέος γύρος δυσκολίας. Η χαρά ή αν προτιμάς αυτή η κάποια υποψία χαράς οφείλεται στο ότι επιτέλους μετά απο 38 χρόνια, ο δικομματισμός, αυτές οι οικογενειακές κάστες γαλάζιες και πράσινες, έσπασαν. Για όσο...Είναι μια ιστορική στιγμή αυτές οι εκλογές. Για πολλούς λόγους. Δεν αλλάζουν την υφή της πολιτικής, αλλάζουν όμως την έκφραση της. Και όχι τόσο απο τους πολιτικούς, όσο απο εμάς. Όσους απο εμάς τέλος πάντων συνεχίζουμε να παλεύουμε για το καλύτερο, διότι όπως είπες και εσύ, πολλοί δεν πήραν κανένα μήνυμα. Θεώρησαν πιο σημαντικό να πάνε για βουτιά στη θάλασσα απο το να ψηφίσουν, ή να ψηφίσουν κάτι αχρείους που ο λόγος που αρθρώνουν είναι αδιανόητος...έτσι, για πείσμα...

      Διαγραφή
  4. Ας χαρούμε τώρα!
    Ας χαρούμε τη στιγμή!
    Μπορεί όλα να πάνε καλά!
    Οι εκλογές αυτό έδειξαν.
    Ολα τα μπορούμε τελικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούμε πολλά πολλά ακόμη. Το κλειδί πάντως είναι σε κινήσεις που να έχουν διάρκεια. Όχι για μία μέρα ή μία ώρα...

      Διαγραφή
    2. Μα φυσικά μιλάμε για τη ζωή μας!
      Μια μέρα όμως δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχαστούμε, να χαρούμε;
      Ορίστε πέρασε κιόλας.
      Τώρα σηκώνουμε τα μανίκια και αρχίζουμε δουλειά.
      ΜΑΖΙ, όλοι μαζί!!! Εκεί είναι το κλειδί για μένα.

      Διαγραφή
    3. ΜΑΖΙ...πολύτιμο και μονίμως σε αναζήτηση...;)

      Διαγραφή
  5. Η χθεσινή ημέρα έδειξε πως μπορούμε να ξεκολλήσουμε επιτέλους από τον τυφλοσούρτη που μας χαρακτηρίζει ως κοινωνία από την μεταπολίτευση και μετά. Και αυτό είναι κάτι..
    Μόνο αγκάθι το μαύρο κομμάτι των εκλογών αλλά πιστεύω πως και αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ.

    Καλή δύναμη βολτίτσα μου έτσι κι αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ έτσι πιστεύω. Μέσα στο χάος κάποιοι συμπληρώνουν τα κενά, για λίγο. Σαν μόδα που περνάει.
      Καλή δύναμη νησιωτάκι μου. Καλή συνέχεια...;)

      Διαγραφή
  6. κάνε ανάρτηση και γράψε ΟΧΙ!!
    Όχι, Η παλιά διεπαφή του Blogger να ΜΗΝ καταργηθεί τους επόμενους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ. Κατανοητό το αίτημα, αλλά νομίζω πώς στην παρούσα φάση που ζούμε, άλλα όχι πρέπει να μας αφορούν...Καλημέρα σου...

      Διαγραφή
  7. Το τέρας αντιστέκεται...τόσα χρόνια βολεμένο έτσι έμαθε...αυτό σημαίνει ΠΡΟΣΟΧΗ...θα επιστρατεύσει το γνωστό σενάριο του εκφοβισμού, πως θα κοπούν μισθοί και συντάξεις...και πως τα λεφτά φτάνουν μόνο μέχρι τον Ιούνη...ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν μασάμε, εξάλλου τι χειρότερο μπορεί πια να συμβεί σ' ένα λαό που μήνες τώρα πεινάει;

    ΑΦιλάκια, με επίγνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χειρότερος εχθρός είναι ο εαυτός μας έτσι δεν είναι? Οπότε και σ'αυτή την ταραγμένη εβδομάδα, με όσα ακούγονται, πολλοί θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα: θέλω να αλλάξω ζωή ή απο τον τρόμο που μου έχουν σπείρει να βολευτώ σ'αυτήν όπως όπως? Το μόνο σίγουρο που πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι έχουμε δύναμη ικανή να μας φοβούνται, όχι να τους φοβόμαστε...;)

      Διαγραφή
  8. Μακάρι να σταθούμε σοφοί, μακάρι να αντισταθούμε και στην προπαγάνδα, πιστεύω πως έχουμε πολλά να δούμε το αμέσως επόμενο διάστημα (και να ακούσουμε). Δυστυχώς υπέγραψαν συνθήκες που μας κρατούν δέσμιους, πριν από τις εκλογές... δε ξέρω κατά πόσο μπορούν να ανατραπούν, μα όμως ο λαός μίλησε! Αυτό είναι πολύ σημαντικό.
    Το καλύτερο θα είναι όμως παράλληλα να απομονωθούν τα άκρα!! Θέλουν ιδιαίτερη προσοχή! Φιλιά :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Και ναι, φαίνεται ότι θα δούμε και πράγματα που μέχρι πριν λίγο καιρό θα φάνταζαν αδιανόητα. Για καλό μόνο εύχομαι...;)

      Διαγραφή