Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Η ΠΙΟ ΓΛΥΚΕΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ...

...είσαι εσύ, η ντυμένη με πανωφόρι που αναδίδει οσμή κλεισούρας, μα απο κάτω φοράς τα καλά σου...Πότε θα πετάξεις τα κουρέλια αλήθεια? Όλα αυτά που σε ασχημαίνουν?
Πατρίδα με τις αντιφάσεις σου. Ανασφάλεια και πονηριά, πόνος και διονυσιακό γλέντι, φόβος και πείσμα, ωχαδερφισμός και οργή...Όλα μαζί, συνέχεια, κάθε μέρα, αιώνες τώρα...
Και έτσι θα προχωράς. Μακάρι να σπάσεις μια μέρα τους τοίχους και να μου δείξεις την ψυχή σου που δεν μοιάζει με καμία άλλη...
*αγαπημένο τραγούδι, απο τον αγαπημένο καραβοκύρη που αρμενίζει στα σύννεφα, για μια χώρα που επιμένει να γιορτάζει τις επετείους της γιατί...πρέπει και όχι γιατί το νιώθει...
**χρόνια πολλά και σε Δημήτρη/ Δήμητρα...Ο πολιούχος του νησιού μου. Να χτυπούσε λέει με το δόρυ του τη γη και να πεταγόταν φως, ε?... ;))

8 σχόλια:

  1. Προσυπογράφω κάθε λέξη!

    Είμαστε στο λυκαυγές, σε λίγο ξημερώνει... (μη το ξεχνάς!)

    * "Να χτυπούσε λέει με το δόρυ του τη γη και να πεταγόταν φως" πόσο μου άρεσε τούτη η περίοδος λόγο... ίσως όλο το νόημα όσων σκεφτόσουν να κρύβεται εδώ! Χρόνια πολλά στο νησί σου και σε όποιον/α έχεις που γιορτάζει σήμερα!

    http://www.youtube.com/watch?v=mKeqVcttsTo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα απολαυσω τον Παπαζογλου και θα παω να ταισω την μικρη μου :)

    Καλο υπολοιπο ημερας :)

    (φανταζομαι δεν δουλευεις σημερα ε; καλη ξεκουραση!! Εμει εδω - Δημος Θερμης- εχουμε αργια του Αγιου Νικολαου και σημερα δουλευουμα κανονικα)

    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας πληγώνει. Και τον Παπάζογλου τον τυραννούσε πολύ τελευταία. Φιλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πιο γλυκιά πατρίδα..... έχει καταντήσει να είναι η πιο γλυκιά ΠΑΡΤΙΔΑ.... η οποία παίζεται πάνω στις πλάτες τις δικές μας.

    Πόσο μου άρεσε κι εμένα η φράση.... και να γέμιζαν όλα φως... να άλλαζαν όλα, μα πάνω από όλα εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Seirios
    Δεν το ξεχνάω Σείριε μου. Αυτό έχω συνεχώς μπροστά στα μάτια και τη σκέψη μου. Την ΕΠΙΘΥΜΙΑ και την ΕΛΠΙΔΑ...;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Dee Dee
    Σωστά, η Θέρμη είναι άλλο διαμέρισμα...Αλλά δεν το είχα σκεφτεί ότι έχουμε άλλους αγίους- προστάτες! χαχαχα. Μαλστα...Και εγώ όμως πάλι, μη φανταστείς. Δούλευα μικρή μου. Αλλά οκ. Η έρημη πόλη σαν 15Αύγουστου και το γιουχάισμα που έπεσε έξω απο τον Αί- Δημήτρη στους εξουσιαστές μου φτιάξανε τη διάθεση...;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Roadartist
    Κάθε αγάπη δεν κουβαλά και τις πληγές της? Αυτή γιατί να διαφέρει. Πρέπει όμως επιτέλους να βρούμε τρόπο να τις γιατρεύουμε και όχι να τις σκαλίζουμε ξανά και ξανά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Tommy
    Η πιο στημένη παρτίδα θα έλεγα Τόμμυ μου. Πιο στημένη απο ποτέ...
    *στα χέρια μας είναι το φως...αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή