Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΚΡΑ ΘΑΥΜΑΤΑ...

Μια στιγμούλα...Τόσο χρειάζεται μερικές φορές για να αλλάξουν τα χρώματα γύρω σου, η διάθεση σου, οι σκέψεις σου, η κοσμοθεωρία σου ακόμη ακόμη. Και δεν θα σου πω για τη μετάβαση απο το καλό στο κακό...Όχι, όχι...Αρκετά μπαρουτοκαπνισμένο είναι το τοπίο τριγύρω και πλάι...Σου βάζω την άλλη πλευρά. Απο το αρνητικό στο θετικό. Απο το σκοτάδι στο φως.
Μέρες σαν αυτή, που όλα είναι στραβά, ανάποδα, γεμάτα νεύρα, οργή και απογοήτευση αναζητώ ενέργεια σε τέτοια μικρά θαύματα που έχω ζήσει. Σαν τα λόγια ενός αγαπημένου προσώπου που σε τραβάει στη ζωή ένα βήμα πριν βυθιστείς στην άβυσσο. Σαν τις όμορφες φιγούρες ή τις ωραίες εικόνες που ξεπροβάλλουν μπροστά σου απο το πουθενά. Σαν τα χρώματα που παίρνει ο ουρανός και σου κλέβουν την ανάσα. Μικρά, μικρά, πολύτιμα, καθημερινά θαύματα...
Μου ήρθε η εικόνα που μου χάρισαν δύο αγαπημένοι μου αλλοπαρμένοι. Ξέρεις, αγαπώ πολύ τους αλλοπαρμένους ανθρώπους. Τους αλαφροίσκιωτους. Ξέρω σχεδόν όλους του νησιού μου και όπου αλλού βρεθώ όμως, τους ψάχνω με το βλέμμα. Τους παρατηρώ ώρες, μέρες. Δύο τέτοιες αγαπημένες μορφές μου είναι δύο δίδυμοι. Μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Στα 60 φεύγα πρέπει να'ναι. Συγκρατούν φάτσες, χαιρετούν τους πάντες, αναζητάνε το φιλί σου, είναι ενημερωμένοι για όλα περι πολιτικής και κοινωνίας. Ζητάνε τη γνώμη σου. "Θα μας τγελάνει αυτή η κυβέρνησσση..." μου λέγανε τελευταία...Και πες μου πώς να ξεχάσω ότι ένα απόγευμα που καθόμουν στα σκαλάκια της παραλίας κοιτώντας τον Όλυμπο βουτηγμένη σε πόνο, βρεθήκανε πλάι μου απο το πουθενά, με αγκάλιασαν και μου λέγανε "σε αγαπάμε να ξέρεις" σκουπίζοντας τα δάκρυα μου?
Αυτό για μένα είναι θαύμα. Αυτό που αγκαλιάζει την ψυχή σου και της ανοίγει δρόμους μακριά απο τα επίγεια, τα μικρόψυχα, τα άψυχα...Στο φως...
*πρέπει να πω ότι με πρόλαβε η theorema με άλλα θαύματα...Να, ακόμη και έτσι είναι υπέροχα μαγικό να ταυτίζονται σκέψεις αγνώστων ανθρώπων σε χιλιόμετρα μακριά...Μια θαυματουργή λειτουργία ;))

17 σχόλια:

  1. ωραίο τραγούδι=)
    Συμφωνώ ειδικά με την πρώτη παράγραφο,ξέρεις από το σκοτάδι στο φως..Κι ας μην το κάνουμε συχνά ..
    Είναι απαραίτητο να αλλάζουμε οπτική γωνία/διάθεση..
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραιοα αγαπημενο κι αυτο το τραγουδι, μαρεσουν οι "εκπομπες" σου στο διαδικτυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βολτίτσα μου
    όταν σε διαβάζω
    είναι ένα θαυμαστό λεπτό της καθημερινότητάς μου.

    κάτι είναι κι αυτό

    φιλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπαρχουν καποιοι ανθρωποι που ειναι παντα διαθεσιμοι για μια μεγαλη αγκαλια . Δυο τετοιους θα παω κι εγω μεχρι την Αρναια το μεσημερι να συναντησω. Θα τους δω μια ωριτσα και θα επιστρεψω στη δουλεια.

    Καλο μεσημερακι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρεις, αγαπώ κι εγώ πολύ τους αλλοπαρμένους ανθρώπους. Αυτούς που μοιάζουν να μην είναι από εδώ. Σε μεταφέρουν αλλού, σου δίνουν μια άλλη αίσθηση.
    Όσο για το τραγούδι, δεν έχω λόγια! Χρειάζεται το θαύμα, χρειάζεται που να πάρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @rainmaker's phantom
    Μήπως- μήπως λέω...- πρέπει να το κάνουμε συχνότερα?? Θα άλλαζε την οπτική των πραγμάτων μέσα έξω...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ασωτος γιος
    Αχ και μακάρι να'ταν κανονικές εκπομπές...Το πόσο μου λείπει ένα ραδιόφωνο δεν περιγράφεται...!! Έστω και έτσι μοιραζόμαστε λόγια και νότες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @meggie
    Τι να πω μικρή μου...Μακάρι να βάζω ένα λιθαράκι στα θαύματα...;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Dee Dee
    Να τις φροντίζεις αυτές τις αγκαλιές και να τις αγκαλιάζεις με τη σειρά σου...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @αυτή που ήταν κάποτε
    Αρκεί να το νιώθουμε, να το αφήνουμε να "κολλήσει" πάνω μας σαν "φανελάκι καλοκαιρινό" που λέει και ένα άλλο τραγούδι...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν έρχομαι εδώ, κάνοντας τις τόσο ευεργετικές μπλογκο-τσάρκες κάνει δροσίζεται μέσα μου...σαν καθαρό φρέσκο αεράκι μου μοιάζει!!!
    Να έχεις έναν όμορφο και όλο φως μήνα! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Άιναφετς
    ;)) Ολόφωτος μπροστά δρόμος να μας βρει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eμενα αυτοι οι ανθρωποι μου αρεσουν γιατι μου θυμιζουν οτι δεν εχεουν γινει ολα πλαστικα και ψευτικα ...δυστυχως εδω στο νοτο δεν εχουν πολλους τετοιους ...
    Ισως να χρειαζομαστε περισσοτερα απο ενα θαυματα ισως και να χρειαζομαστε κατι αλλο πιο απλο που βρισκεται μπροστα στα ματια μας και δε το βλεπουμε...

    Καλο μηνα να εχουμε και ας ευχηθουμε ο καθενας να βρει ενα μικρο θαυμα που θα τον κανει να χαμογελασει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Evil Chef
    Θέλει να "σκαλίζεις" λίγο το γύρω σου για να τους βρεις. Ναι, όλα είναι μπροστά μας, αρκεί να τα δούμε πραγματικά...
    Η ευχή σου ευχή μου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάντα είναι ωραίο και χρήσιμο να μιλάμε για τα μικρά θαύματα που συναντάμε στη ζωή μας. Έτσι δεν αφήνουμε να χάνονται οι στιγμές.
    Εξαιρετικό, όμορφό μου πλάσμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Theorema
    Ακριβώς αυτό καλό μου. Ακριβώς αυτό...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό, τίποτα πιο όμορφο απο τις αλλοπαρμένες ψυχούλες...!
    Δεν μπορώ να σταματήσω να σε διαβάζω! Με κάνεις και χαμογελάω! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή