Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΓΡΙΟΣ ΧΟΡΟΣ...

Αρνούμαι...Αρνούμαι σου λέω να παραδοθώ σ'αυτή την υστερία...Κάψανε όλη τη χώρα, κάψανε το νησί μου, καίνε τις ψυχές μας! Συρματοπλέγματα παντού, σαν αυτά που κουβάλησαν μπροστά στη ΔΕΘ για να...προφυλαχτούνε απο τους αγρίους! Συλλήψεις παντού, σαν αυτές σήμερα όσων φορούσαν...αντισφυξιογόνες μάσκες (τι παράπτωμα αλήθεια Χριστέ μου...).
"Βελούδινος φασισμός". Στο βιβλίο του Γιώργου Παυλόπουλου "Ατμός" αυτή η φράση επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ε, ναι, αυτό είναι το σήμερα μας. Και μάλιστα με ξεφτισμένο βελούδο...
Όχι, αρνούμαι. Δεν θα μου επιτρέψω να παραδοθώ σε καμία απειλή, σε κανένα τρόμο, σε κανένα φόβο για σφαίρες που φεύγουν αδέσποτες κάθε μέρα...Και αυτό έχει να κάνει με όλα τα επίπεδα της ζωής μας, μ'ακούς? Με την κοινωνία, με τις σχέσεις μας, με το φως και το σκοτάδι που παλεύουμε ο καθένας...Αρνούμαι...Και δεν στο παίζω δυνατή, ούτε ρομαντική είμαι, ούτε θεωριτικολογώ.
Οργή και πόνο έχω. Γιατί όλοι αυτοί, μα ΟΛΟΙ αυτοί που δεν αγαπούν αυτή τη χώρα θέλουν να με κάνουν να τη μισήσω. ΌΛΟΙ αυτοί που χρησιμοποιούν τρόμο και φόβο ως όπλα τους θέλουν να με κάνουν να πάψω να είμαι άνθρωπος. Να με δούνε να τρέμω...επιτέλους.
Ε, δεν θα τους περάσει...Θα γυρίσει ο τροχός. Πάντα γυρίζει. Νόμος της φύσης είναι. Και ας είμαστε πολλοί που θα ματώσουμε στο γύρισμα του...Τουλάχιστον έτσι όμως θα νικήσει η ισχύς εν τη ενώσει...Έστω μια φορά...
Μόνο ΜΑΖΙ μπορούμε να στήσουμε έναν άγριο χορό...ΜΑΖΙ μέχρι την Ανατολή...Μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να φύγει απο αυτό...

19 σχόλια:

  1. @Tommy
    Και μετά? Ό,τι κουβαλάς μέσα σου μαζί σου θα το πάρεις...Χόρεψε πρώτα εδώ, μαζί μου...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν ήσουν το βράδυ της Τετάρτης στους Πιξ-Λαξ, θυμήσου περίπου στα μέσα της συναυλίας ένα κείμενο που βγήκε για τις κοινωνίες και τη νέα τάξη πραγμάτων.Εαν δεν ήσουν θα προσπαθήσω να το βρω και θα στο φέρω στα τσίπουρα που θα έλαγα να στήσουμε αυτή την εβδομάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @jo.
    Δεν ήμουν. Πυξ-Λαξ χωρίς το Μάνο δεν λέει...Αλλά ναι, θα'θελα να μου πεις τι λέει το κείμενο. Περιμένω νέα για αντάμωμα...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...Ζούμε απίστευτα δύσκολες μέρες και θα έρθουν χειρότερες. Όλοι όσοι κυβερνούν αυτή τη χώρα μας κοροιδεύουν καθημερινά, καμία μα καμία πρόθεση δεν έχουν να τη σώσουν. Είναι τραγικές αυτές οι μέρες.. χρειάζεται αντίσταση, μα φοβάμαι μήπως το "εμείς" και πάλι δεν κυριαρχήσει.. και στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου, εκεί πάμε.

    ΥΓ αυτό το κείμενο αν αξίζει, μοιράσου το μαζί μας μετά.. Φιλιά~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Μου λεν αν φύγω πιο ψηλά θα ζαλιστώ
    καλύτερα στη λάσπη εδώ μαζί τους να κυλιέμαι..."

    Ναι, καλά! Δε θα τους περάσει λέμε! Θα τα καταφέρουμε, δε μπορεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Roadartist
    Είναι ένας φόβος και αυτός. Έχεις δίκιο. Μα εναντίον τέτοιων και χειρότερων φόβων παλεύουμε όμως. Πώς να κάτσεις να βλέπεις απλά τον καπνό να φουντώνει και να μην κάνεις κάτι έστω απειροελάχιστο για να τον σβύσεις?
    *θα το έχω κατα νου για το κείμενο, οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @αυτή που ήταν κάποτε
    ;)) Χρειάζεται να βρούμε βήματα τέτοια που να ζαλιστούνε...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κομματάρες!... Και το κείμενο και το τραγούδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Theorema
    Τιμή μου ;)
    Είσαι και εσύ στο χορό αυτό, το ξέρω...Γι'αυτό καταλαβαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το τραγούδι πολύ μου αρέσει.Πέρασα να σου ευχηθώ ένα καλό φθινόπωρο,καθώς μαζευόμαστε στα καθ'ημάς σιγά-σιγά όλοι.
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω ότι όλα αυτά έχουν ένα και μόνο σκοπό. Να σε τρομοκρατήσουν για να μην σκεφτείς ή να μην γυρίσεις τον τροχό παρακάτω. Οπότε όσο κρατάς το θυμό σου ζεστό αποφεύγεις τις νύχτες φόβου. Καλημέραααααα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ολα θα πανε καλα...
    Μαζευόμαστε και μακάρι να μαζευτούμε όλοι και για να ξυπνήσουμε επιτέλους. Αυτή την ευχή κάνω. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @moutro
    "Σιγά μη φοβηθώ..."...Αυτό να θυμάσαι. Για τις νύχτες και τις μέρες ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μ αρεσει οπως το λες το ''ολοι μαζι''
    μ αρεσει και το τραγουδι
    και η θεση που παιρνεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @❤
    Χρειάζομαι παρέα σ'αυτό, ε? Γι'αυτό φρόντισε να μείνεις...;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λατρεμένος χορός... όχι δεν μασάμε βρε... απλά τα τεκτενόμενα ήταν αναμενόμενα... η ζωή συνεχίζεται γύρω, μέσα και έξω από αυτά...

    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ
    Αυτά τα...αναμενόμενα είναι που πρέπει να τελειώνουν όμως. Για να συνεχιστεί καθάρια η ζωή γύρω, μέσα και έξω μας. Χωρίς να την ενοχλούν οι απειλές και ο τρόμος!
    Φιλιά και στη δική σου ματιά...
    *πόσο μ'αρεσε αυτή η φράση σου στο μπλογκ σου! Στην 'έκλεψα', πειράζει?? ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν ήθελα να φύγω. Από τότε που συνειδητοποίησα τι γίνεται και άρχισα να βλέπω ειδήσεις, θέλω πολύ να φύγω. Αλλά πριν φύγω, θα ήθελα πολύ να πληρώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή