Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΧΑΡΤΙΝΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ...

Η ζωή συνεχίζει το δρόμο της. Ξέρω τρόπο να ξεχάσουμε για λίγο τις στενάχωρες ειδήσεις (ακόμη και αν δεν βοηθά πάντα...). Αρχίζει τετραήμερο ταξίδι σε σελίδες. Ένα χάρτινο γιατρικό. Ετοιμάσου και πάμε...Όχι το ΦΕΣΤΙΒΑΛ Βιβλίου, χίλιες φορές το έχουμε πει. Για τη ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ Βιβλίου σου λέω. Είναι αυτή που γίνεται μέσα στη ΔΕΘ, σε δύο περίπτερα, ασφαλής απο βροχές, ενώ το Φεστιβάλ γίνεται παραλία και κάθε χρόνο το "βομβαρδίζουνε" μπόρες...Στην 8η Έκθεση θα πάμε. Αραδιασμένα βιβλία όλων των ειδών, απο όλους σχεδόν τους εκδοτικούς οίκους, απο έλληνες και ξένους, συζητήσεις με πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους απο τα ξένα (φέτος το επίκεντρο είναι η Αραβία), παρουσιάσεις ελλήνων συγγραφέων (απο τον Ξανθούλη και τη Μάρω Δούκα μέχρι τον σεφ Σκαρμούτσο και τον Σταύρο Θεοδωράκη των "Πρωταγωνιστών"). Κάπου έκεί θα βρούμε και ένα αφιέρωμα στο Ρασούλη και εκθέσεις φωτογραφίας και παιχνίδια ανάγνωσης για παιδιά. Για τέσσερις μέρες (απο αύριο έως την Κυριακή 8 Μαίου) η είσοδος ελεύθερη, κάνεις διάλλειμα με καφεδάκι ή φαγητό, μέσα στην έκθεση ή στον αυλόγυρο και συνεχίζεις. Απο τις δέκα το πρωί μέχρι το βράδυ, όσο αντέξεις. Είναι απολαυστική βόλτα, άκου με...Ευκαιρία να βρούμε και χαμένες λέξεις, ανάμεσα σε σελίδες ;)
*στη φωτό το έργο του Ρενουάρ "La lecture".

9 σχόλια:

  1. λατρευω τα ελληνικα βιβλια και εχω τοσα πολλα που με περιμενουν να τα διαβασω
    με ηρεμουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραία θα είναι.... πολύ ωραία.... θα ερχόμουν σε διαφορετική περίπτωση, αλλά τώρα..... δε το βλέπω. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τώρα βολτίτσα μου,
    με έκανες χώμα
    ΕΓΩ μακριά από τέτοιο βιβλιοπανηγύρι!!!
    ας όψεται η απόσταση ..

    να το απολαύσεις
    και να ενημερώσεις για βιβλία ε;;

    φιλιά κορίτσι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ασωτος γιος
    Η αλήθεια είναι ότι βγαίνουν ορισμένα εξαιρετικά, αλλά έχει και ένα πλήθος απο άλλα άστα να πάνε...Σεναριάκια τηλεόρασης. Ό,τι διαβάζεις καλό είναι πάντως. Μαθαίνεις έτσι να επιλέγεις κιόλας...

    @Tommy
    Ε, τώρα να μη ρωτήσω, γιατί δεν θα'ρθεις????

    @meggie
    Πετάξου βρε μικρό μου μια βολτίτσα!! Θα σε πω νεώτερα ναι. Εσένα σου χρωστάω και άλλη βιβλιο-ενημέρωση αν θυμάμαι. Το αμέλησα απλά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eχω καιρο να παω σε κάποια τετοια εκδήλωση γιατί χαλιόμουνα απο αυτά που έβλεπα και μου έβγαζε το όλον μια ατμόσφαιρα λαικής αγοράς.
    Στην εκθεση που μας αναφέρεις θα ερχόμουνα για τον απλουστατο λόγο ότι δεν εχω παει ποτε στο χωρο της ΔΕΘ (οποτε ηρθα δεν ειχε καμια εκδηλωση) .
    Συνηθίζω να πηγαίνω ανειλιπώς με κάποιους φίλους εδω κάτω στο παζάρι των παλιων εκδόσεων που γίνεται στην Κλαυθμωνος ,οπου και επιλέγουμε βιβλία όχι για μας αλλά για να τα χαρίσουμε εκεί που γνωρίζουμε οτι τα θελουν και δε μπορούν να τα αποκτήσουν (ανώνυμα και χωρις φανφάρες και χωρις μεγάλη επιβάρυνση στα ηδη ασχημα οικονομικά μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Evil Chef
    Η αλήθεια είναι ότι αυτή η έκθεση είναι πιο...εκλεπτυσμένη. Καθώς φιλοξενείται σε κλειστό χώρο, έχει άλλη ατμόσφαιρα απο αυτή που σου δίνουν τα άλλα φεστιβάλ (παραλία, Ζάππειο κτλ).Και παράλληλα πολύ καλές συζητήσεις, έτσι για να ανοίξει λίγο το μυαλό ;)
    *μ'αρέσει αυτό το χάρισμα που κάνετε...Πολύ ωραία κίνηση διαβολομαγειράκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μ' αρέσουν οι εκλεπτυσμένες καταστάσεις;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Caesar
    Θα σου άρεσε αυτή η βόλτα αν ερχόσουν ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, θα συμφωνήσω, τα χάρτινα γιατρικά είναι απ΄τα καλύτερα! ..Και τα μουσικά επίσης!!

    (..πόσο υπέροχο είναι το λουλουδο-ποδήλατο!)

    Καλημέρα και να ΄χεις μια όμορφη Κυριακή!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή