Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ...ΦΩΤΙΑ!

Ξεκινάει. 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και ας ελπίσουμε όχι γρουσούζικο... Σίγουρα όμως σπιρτόζικο (μ'αρέσει η αφίσα). Βάζει "φωτιά" σε θέματα που μας αφορούν όλους. Φέρνει στη μεγάλη οθόνη καταστάσεις και ιστορίες ανθρώπων που ζούνε γύρω μας, κοντά ή μακρύτερα μας. Θα σε βρω κάπου εκεί, στο Ολύμπιον και στο “Παύλος Ζάννας”, στο Λιμάνι στις αίθουσες “Τζον Κασσαβέτης”, “Σταύρος Τορνές”, “Φρίντα Λιάππα”, “Τώνια Μαρκετάκη” ή στο “ΙΕΚ Ακμή”. Ραντεβού όμως αύριο στις οκτώμισι στο Ολύμπιον για την τελετή έναρξης.
Μετά τους λόγους του...βασιλιά, ακολουθεί προβολή του φιλμ του Ρόι Σερ “Καναρίνι μου γλυκό”, που είναι αφιερωμένο στη ζωή της θρυλικής Ρόζας Εσκενάζυ. Ρεμπέτικοι ήχοι και εικόνες άλλης εποχής..."Στην ταινία τρεις νέοι καλλιτέχνες, ο ισραηλινός ερμηνευτής ουτιού και μπουζουκιού Τόμερ Κατζ, η ελληνοκύπρια τραγουδίστρια - συνθέτρια Μάρθα Λιούις, που ζει στην Αγγλία, και η τουρκάλα τραγουδίστρια και μουσικός Μεχτάπ Ντεμίρ πραγματοποιούν ένα οδοιπορικό από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, ακολουθώντας τα μουσικά ίχνη της ερμηνεύτριας. Μέσα από αυτό, αλλά και την περιδιάβαση στις σύγχρονες μουσικές σκηνές που αναβιώνουν παγκοσμίως τα τραγούδια της Εσκενάζυ, αποκαλύπτονται ταυτόχρονα και οι κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις του ρεμπέτικου". Ακόμη το σκέφτεσαι?? ;)

6 σχόλια:

  1. Πρέπει να είναι εξαιρετικό φιλμ. Εμείς εδώ κάτω θα κάνουμε υπομονή. Να το απολαύσεις!

    Εδώ το τρέιλερ:
    http://www.youtube.com/watch?v=MSKwVDQe-h4&tracker=False

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ βολτίτσα θα το σκέφτομαι για πολύ μέχρι που θα μάθω σε καινούργια ανάρτησή σου τα νέα ... καθότι πολύ πολύ μακριά απ'αυτές τις αίθουσες.

    Να περάσεις καλά
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αμάν βρε κόρη μου με αυτά τα πχιοτικά.
    στο erotic Festival θα με πας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Τσαλαπετεινός
    Μπορεί να προβληθεί και στις αίθουσες (δύσκολη η διανομή βέβαια) ή πιο εύκολα στην τηλεόραση. Είχα συναντήσει την ομάδα που το δημιούργησε σε μια συνέντευξη τύπου και ήταν πολύ συγκινημένοι ομολογώ. Εκείνο το βράδυ θα έκαναν γυρίσματα στην "Πριγκηπέσσα", γνήσιο ρεμπετάδικο της Θεσσαλονίκης και αγαπημένοι φίλοι οι δημιουργοί του. Φαίνεται ότι το έψαξαν αρκετά πάντως. Ελπίζω να το δω και θα σου πω...;)
    *ευχαριστώ για το τρέιλερ. Χρήσιμο...

    @meggie
    Ευκαιρία να έρθεις μικρή μου?? Άντε, έλα...;)

    @Aunt Donna
    Βρε θα σε πάω και εκεί. Εξάλλου είμαι και του σαλονιού και του αλωνιού οπως γνωρίζεις καλά. Αλλά εδώ έχουμε εικόνες αφύπνισης για διάφορα θέματα. Μη τα παραβλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κάθεχρόνο και καλύτερο θαρρώ..θα είμαστε εκεί.
    καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @jo
    Όντως κάθε χρόνο και καλύτερο. Έχει μάλιστα καμία 2ετία που έχει πάρει πολύ προβολή. Ωραία διοργάνωση...Θα σε βρω εκεί λοιπόν ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή