Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΕΝΑ ΠΕΤΑΓΜΑ ΠΡΙΝ...

Περνούν οι μέρες. Το σοκ και το μούδιασμα δίνουν τη θέση τους στην αναζήτηση του "γιατί;", στην αγωνία πώς θα γίνει να μην ξαναζήσουμε ανάλογες καταστάσεις και στη γνώση όμως πώς εδώ που είμαστε πλέον οφείλουμε να πάμε γρήγορα...αλλού. Παντού αυτό συζητάμε. Σε παρέες, στη δουλειά, στη... βουλή των γερόντων (εκεί στην Αριστοτέλους που συγκεντρώνονται οι ηλικιωμένοι)...
Κάπως, κάτι θα γίνει λέω εγώ και ας ακούγομαι ρομαντική. Νιώθω να ορίζεται μια γραμμή. Έστω και μικρούλα γραμμή που διαχωρίζει το πριν με το σήμερα. Και η ζωή τόσο όμορφη...Βάναυσα όμορφη συνεχίζει το ταξίδι. Το Μαγιάτικο χιόνι (έτσι δεν μοιάζουν τα άνθη απο τις λεύκες?) έχει γεμίσει τον αέρα. Ο ήλιος λαμπερός, καλοκαιρινός πλέον ξυπνά το δέρμα. Ξυπνά και το μυαλό και τρέχει αυτό σε κάμπους και θάλασσες...Σε ένα κόσμο όμορφο, ισορροπημένο, χωρίς άνανδρους δολοφόνους τριγύρω...
Κάτι θα γίνει. Θα ξαναπετάξουμε σύντομα...Και θα αρχίσω και εγώ να σου μιλάω για τσάρκες σύντομα...Η ψυχή δεν καταργείται...Σωστά?

10 σχόλια:

  1. Το κακό από την μια ξωτικούλη μου,είναι πως αυτά τα ρημάδια τα γιατί, τα αναπάντητα, δεν τελειώνουν ποτέ και πουθενά!

    Πολλές φορές από την άλλη, είπα πως καλώς κάποια "γιατί" δεν έχουν απάντηση, γιατί ίσως μας οδηγούσαν στην τρέλα!!! Καλό είναι να μην γνωρίζουμε κάποια πράγματα....

    Οργή και θυμός από μια άλλη πλευρά, για αυτούς που πληρώνουν χωρίς να φταίνε σε τίποτα....και ειδικά όταν πληρώνουν με την ζωή τους, και με την ζωή αυτών που κουβαλάνε μέσα τους....όπως στην πρόσφατη περίπτωση.

    Εγώ συμφωνώ μαζί σου...εδώ που φτάσαμε, δεν έχει άλλη επιλογή!!!!!! Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Να κάνουν στροφή 360 μοιρών....να ξαναμπούνε χρώματα και χαμόγελα στην ζωή όλων μας....όλων γενικότερα!!!!
    Την τρέλα από την λογική, την χωρίζει μια λεπτή κλωστούλα, και αυτη μας κρατάει τόσα χρόνια.....
    Η ζωή σίγουρα συνεχίζεται....και εν μέρη στην πορεία της παίζουμε και εμείς ρόλο....ίσως κομπάρσου, αλλά είμαστε κομμάτι της ταινίας, και χωρίς εμάς δεν έχει μέλλον, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.

    Ας τιμωρηθεί όμως επιτέλους κάποιος υπεύθυνος για όλα αυτά, μήπως βάλουν και οι υπόλοιποι μυαλό!

    Εμείς, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ευχόμαστε να έχουμε την υγειά μας, και να μαζεύουμε δύναμη, για να πάμε παρακάτω. Στα δύσκολα, έστω και ένα αχνό χαμογελάκι, μπορεί να κάνει το μαύρο να φαίνεται γκρίζο.....

    Χαμογελάκι λοιπόν, και ένα τσαχπίνικο κλείσιμο του ματιού μας στην ζωή, για να την κάνουμε πιο όμορφη....και μια συμβουλή ακόμα, που δεν μας τιμά ιδιαίτερα, αλλά είναι αλήθεια.....μην αφήνεται τα ΜΜΕ να σας πανικοβάλλουν.....ηρεμία, όσο γίνεται, και όλα θα κυλήσουν!

    Φιλάκια ξωτικούλη μου, καλό ξημέρωμα, και ακόμα μια πιο καλή και ήρεμη εβδομάδα να έχουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αι μαρή... με ανατρίχιασες πάλι!!!!! Εσυ εισαι για άλλα πραγματα πιο μεγαλα...δεν εισαι για εδω για τα εχωτερικα εισαι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εεεεεεεεεεεε όχι! Εγώ διαφωνώ!!! Δεν έχει να πάει πουθενά η φίλη μου! Ορέστη σύνελθε!!! Ασε να την καμαρώνουμε εδώ, και να ανατριχιάζουμε! Τι θα κάνουμε χωρίς το ξωτικούλη μας; ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χθες μετα την εκπομπη του Λαζοπουλου και τους πληρωμενους δολοφονους χωρων (καπως ετσι δεν τους ονοματισε;;) μουδιασα. Κοπηκαν τα φτερα και το μονο που σκεφτομαι ειναι να ειμαι καλα να καταφερω να στειλω το παιδι μου σε αλλη χωρα να ζησει καποτε.

    Αυτη η κριση θα μας γυρισει 50 χρονια πισω !

    Καλημερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ αισιόδοξο το κείμενο σας. Σε αυτό το κάτι ελπίζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και το καλό και το κακό μέσα μας είναι. Η επιλογή είναι δική μας, ίσως αυτό να μην μπορούμε να αντέξουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @nancy
    Μάπετ μου πάντα η άγνοια και η γνώση θα βρίσκονται στις δύο πλευρές της ζυγαριάς...Διαλέγεις και παίρνεις. Όσο για το αν θα τιμωρηθεί ποτέ κανείς μου φαίνεται τόσο μακρινό όνειρο όσο και το να σταματήσει η τρομοκρατία και η καπίλευση των γεγονότων απο ορισμένα ΜΜΕ (όχι και όλα, ε!). Ει και μη φοβάσαι...Πού να πάω? Εδώ θα είμαι με κάποιο τρόπο...

    @ORESTIS
    Μπα...Σαν την Ελλάδα δεν έχει, αλλά μακάρι να την εκτιμούσαμε!! Μουτς...

    @Dee Dee
    Η αλήθεια είναι πως έχω πολλές επιφυλάξεις για τον Λαζόπουλο και τα λεγόμενα του...Δεν φοβάμαι απο όσα αυτός λέει. Φοβάμαι μήπως ξεχάσουμε να ξυπνήσουμε και να αντιδράσουμε απέναντι σε όσα αυτός και πολλοί όμοιοι του λένε και πράττουν...Ψυχραιμία λοιπόν...Κάτι θα βγει απο την κρίση, μην ανησυχείς.
    Ευχαριστώ για την επίσκεψη...

    @Borrachera
    Χωρίς ελπίδα μπορεί να αλλάξει κάτι? Και αυτή η ρημάδα σαν την ψυχή είναι...Δεν καταργείται. Καλώς όρισες.

    @scalidi
    Α, ναι, πολύ σωστά καλό μου. Δύσκολο να επιλέγεις εσύ για σένα και να πληρώνεις και το τίμημα ε?? Θέλει κότσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ να βρω κάπου να κρατηθώ...κάτι να μου δώσει ελπίδα...
    Ίσως είναι ακόμη όλα νωπά και η οργή και ο θυμός. Ίσως να είναι η ευθύνη του γονιού που με βαραίνει. Ίσως η ευθύνη μου σαν ακίνητος και άβουλος πολίτης τόσα χρόνια.
    Ίσως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτι θα γίνει...δεν μπορεί να μη γίνει!
    Η ζωή συνεχίζεται και χωρίς εμάς...οφείλουμε όμως να κάνουμε το καλύτερο για να συνεχιστεί όμορφα...
    Δεν θα πω παραπάνω, είναι όλα ένα κουβάρι στο κεφάλι μου, όταν τα ξεκαθαρίσω ίσως μιλήσω, ίσως απλώς ουρλιάξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Λένα
    Ίσως αυτό που μπορεί να δώσει ελπίδα σε όλους μας είναι μια καθαρή ματιά σε λεπτομέρειες γύρω μας. Σε όλα αυτά που νομίζουμε ότι είναι ΔΕΔΟΜΕΝΑ (τι χαζοί που ήμαστε όταν συμβαίνει αυτό...).Σε ό,τι ξεχάσαμε...Καλως ήρθες για τσάρκα :))

    @rainyday
    Ένα καλό ουρλιαχτό..Και εγώ
    θέλω...Να βγει απο μέσα όλη η σκόνη απο τα λόγια τους ε?? Μου δίνεις ιδέα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή