Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

"Ας πούμε αντίο στον παλιό κόσμο! Μια καινούργια τάξη πραγμάτων ανατέλλει. Κάποιοι λένε: -Aυτή κι αν είναι κατοχή... Η ευημερία των Ελλήνων τα τελευταία 10 χρόνια παραήταν μεγάλη για να είναι αληθινή. Όλοι όμως κάναμε το κορόϊδο και την απολαμβάναμε...Τώρα που κλείνουν και οι τελευταίες πόρτες είναι ευκαιρία να ανατρέξουμε ξανά σε παλιές ξεχασμένες χαρές, που για να τις ζήσεις δε χρειάζονται ούτε δάνεια ούτε πιστωτικές κάρτες...Οι μαθητές ακούνε βερεσέ όλες αυτές τις ξύλινες μεγαλοστομίες του στυλ “Εσείς είστε το μέλλον της Ελλάδος” , “Δώστε το λόγο στους νέους” .....Πιο ώριμοι από ποτέ φαίνεται να παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους, απαξιώνουν όλων των μορφών τις εξουσίες και τις προκαλούν να αποδείξουν αυτές την όποια αξία τους, με όση αξιοπιστία τους έχει μείνει. Οι φετινές φωτογραφίες είναι πιο προσγειωμένες, πιο “μαύρες”, βγαλμένες με σφιγμένη την καρδιά...... αλλά...γεμάτες αισοδοξία για το μέλλον, γεμάτες σπιρτάδα, μια βαθειά ανάσα για όλους μας!"
Το κείμενο έχει γραφτεί για την 15η Ετήσια Έκθεση Μαθητικής Φωτογραφίας που εγκαινιάζεται 7 Μαίου στο Κέντρο Ιστορίας (πλατεία Ιπποδρομίου). Νομίζω λέει πολλά για τις μέρες που διανύουμε. Ίσως και να'ναι έτσι λοιπόν...Ας δούμε τα πράγματα με τα μάτια των παιδιών...

2 σχόλια:

  1. Τελικά τα παιδιά είναι πολύ πιο ώριμα από εμάς.Ίσως υπάρχει ελπίδα για αυτή τη χώρα.Θα το δούμε σύντομα.Πολλές καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @συνvεφάκι
    Κάτι θα γίνει. Κάτι θα αλλάξει. Καλημέρες επίσης με χαμόγελα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή