Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ...

Μεγάλη Εβδομάδα λοιπόν...Φτάσαμε και στο Πάσχα.
Περίεργες μέρες. Σεληνιασμένες απο το φεγγάρι που λάμπει κάθε βράδυ. Περίεργες και λόγω των ημερών. Όσο μπορούμε να τις καταλάβουμε βέβαια αυτές τις μέρες μέσα στο χάος της καθημερινότητας. Όταν ήμασταν μικρά καταλαβαίναμε πολύ καλά την Μεγάλη Εβδομάδα. Μου άρεσε πάντα να πηγαίνω με το αδερφάκι στο γυναικωνίτη της εκκλησίας και να αφήνομαι στις ψαλμωδίες. Τώρα, ίσα που αντιλαμβάνομαι ότι είναι γιορτές. Όπως και όλοι μας φαντάζομαι...
Δεν ξέρω...Κάπως είναι όλα. Λίγο θολά, λίγο φορτισμένα, λίγο ασυνάρτητα, λίγο μ'αυτόν τον κόμπο στο στομάχι που νιώθεις ότι κάτι έρχεται, κάτι γίνεται, αλλά... τίποτα. Και δεν είναι εύκολο να περιμένεις. Πολλές φορές μέσα στην αναμονή χάνονται πολύτιμες στιγμές. Ξεθωριάζουν οι εικόνες.


Οι φίλοι τριγύρω είναι και αυτοί...ανάμεικτοι. Να, σαν τα κοτοπουλάκια που βλέπεις...Άλλος με καρδιά ερωτευμένη, άλλος βαριέται, άλλος πετάει στα σύννεφα, άλλος ψάχνεται, άλλος το ρίχνει στα ξενύχτια, άλλος ετοιμάζεται για ταξίδια, άλλος δεν προλαβαίνει ούτε μια κουβέντα να πούμε απο κοντά..
Μάλλον φταίει η αλλαγή της εποχής. Θα ήθελα να ταξιδεύω στη φύση τέτοιες μέρες. Εκεί που ανθίζουν όλα, αλλάζουν τα χρώματα, ξαναγεννιέται το σύμπαν...
Πάμε ένα ταξίδι, ε?? Τώρα όμως, μην αργήσεις....
Και αν αργήσεις, Καλό Πάσχα σου εύχομαι.

8 σχόλια:

  1. Καλό Πάσχα και να μη κόβεις πολλές βόλτες, κυκλοφορούν και περίεργοι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορείς πόσο πολύ θα ήθελα να πάμε ένα ταξίδι ξωτικό μου!!!!! Ας ήταν ακόμα και στα 2 βήματα, αρκεί να άλλαζαν έστω και για λίγες στιγμές οι εικόνες και οι ήχοι γύρω μας.
    Ναι ήρθε και το Αγιο Πασχα,και για μια ακόμα χρονιά, οι ταχύτητες γύρω μας, μας κάνουν να χάνουμε στιγμές και την κατάνηξη των ημερών. Ας κάνουμε όμως μια ευχή....η Ανάσταση ας γεμίσει με φως την ψυχή μας, με φως και γαλήνη. ΤΟ έχουμε ανάγκη. Και φυσικά ο Χριστός να είναι κοντά μας και να μας κρατάει γερούς!
    Και αν μπορεί κάποιος ας σβήσει αυτό το φεγγάρι από τον ουρανό, που πάλι κατάφερε και έκανε το θαύμα του, με πασπάλισε με φεγγαρόσκονη...και μου έπεσε κομματάκι βαριά...
    Να συνεχίσεις τις βόλτες σου μικρό μου, και ίσως τις κάνουμε και αληθινές!
    Σε φιλώ στην μουρίτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σας μικρά σπουργιτάκια, αχου τα μωρέ μου!! Μεγάλη βδομάδα...δεν ξέρω...οι φίλοι...μάλλον...έχω πολλές απορίες ποιος είναι ερωτευμένος ποιος πετάει στα σύννεφα; ποιος βαριέται; ποιος ψάχνεται και τι ψάχνει να τον βοηθήσουμε; Και απτην άλλη το Πάσχα μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα όπως και όλες αυτές οι γιορτές είναι για τα μικρά παιδακια είτε είναι είτε νιώθουν!! Το καλύτερο Πάσχα είναι μέσα στην καρδιά σου και στο μυαλό σου, αν το αφήσουμε θα έρθει. Αν το αναλύσουμε θα αργήσει. Αν αφήνουμε την καθημερινότητα να μας παρασύρει θα χάσουμε πολλά περισσότερα. Που είναι οι στιγμές; Κάντε μια υπερπροσπάθεια να την ξεπεράσετε και να βρεθείτε με τον εαυτό σας και με φίλους και πρόσωπα αγαπημένα ακόμα και σε μέρη που δεν το περιμένετε.
    Οι μέρες είναι ίδιες και πιστεύω οτι κανένας άλλος δεν τις επηρεάζει εκτός από το μυαλό μας και τις επιλογές μας.
    Είναι μεγάλο δώρο που ζούμε και είμαστε καλά, έχουμε και τις δοκιμασίες μας αλλά τι θα ήταν η ζωή χωρίς αυτές;
    Δημιουργήστε έναν κουμπαρά με ευτυχισμένες στιγμές και όταν δεν είστε καλά ανατρέξτε σαυτόν.
    Κι άλλα τέτοια μπορώ να πω αλλά θα σας κουράσω...
    ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ότι και να κάνετε να γελάτε και να μην γκρινιάζετε... Φιλάκια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Gi Gaga Kouni Beli
    Κόβονται οι βόλτες?? Δύσκολα, πολύ δύσκολα...
    Τις κάλύτερες μου ευχές...

    @Νάνσυ
    Και η φεγγαρόσκονη θα φύγει και οι βόλτες θα γίνουν. Χαμογελάκι χρειάζεται μάπετ.
    Καλή Ανάσταση να'χουμε

    @Πουκ
    Θετική σκέψη όπως πάντα Πουκ μου. Και οι απορίες σου ατελείωτες, αλλά δεν θα ομολογήσω τίποτις...Έτσι, να υπάρχει ένα...σασπένς!
    Χρόνια Πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αχούυυυυυ αυτή η φωτό με τα κοτοπουλάκια είναι φοβερή!!! Καλό Πάσχα εύχομαι και λιγότερο θολό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Mahler76
    Έτσι πολύχρωμη να είναι η Ανάσταση εύχομαι mahler μου. Χρόνια Πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφες οι φωτό.Έτσι πολύχρωμη να είναι πάντα η ζωή σου.Πάσχα είναι θα περάσει.Για μένα αυτή η γιορτή σημαίνει ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντα στο καλοκαίρι.Ναι καλά το κατάλαβες θέλω διακοπές με ξαπλώστρα και φραπέ.να περάσεις όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Συννεφάκι
    Είπες την κατάλληλη λέξη: Διακοπές!! Αχ...θα'ρθουν και αυτές που θα πάει..Στο χέρι τους είναι? Προς το παρόν ας χαρούμε αυτές τις μέρες της ξεκούρασης. Σου εύχομαι ό,τι φωτεινότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή